Vágólapra másolva!
Nagyszerű vívással megvédte tavalyi athéni Világkupa-elsőségét Szilágyi Áron. A Londonban olimpiai bajnok magyar kardozó legszorosabb asszója a nap során 15-12 volt.

Legyőzte többek között a tavalyi világbajnok orosz Venjamin Resetnyikovot, a szintén egyéni vb-aranyérmes német Nicolas Limbachot, majd a döntőben a márciusi, budapesti viadal koreai nyertesét, a csapatban olimpiai bajnok Kim Jung Hvant, akitől a Gerevich-Kovács-Kárpáti GP-n a döntőben 13-10-es vezetésről szenvedett vereséget.

Szilágyi a Vk-szezon során - a padovai sikerét követően - másodszor léphetett a dobogó legfelső fokára.

Szilágyi a tavalyi, budapesti vb-n Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Már a nap elején éreztem, hogy jó formában vagyok" - kezdte értékelését. "Orrsövény-ferdüléses műtétem miatt két hetet kihagytam, a moszkvai Vk-n sem indultam, de április elejétől már százszázalékos állapotban voltam, és mesteremmel, Somlai Bélával külön készültünk az athéni és a jövő heti chicagói egyéni és csapat Világkupára" - folytatta Szilágyi, hozzátéve: külön örül annak, hogy kifejezetten erős vívókat sikerült legyőznie.

"A német Limbachot évek óta nem sikerült megvernem, nagyon ideje volt. Az aktuális világbajnok, Resetnyikov legyőzése érthetően megint csak értékes skalp, és összejött még egy reváns. Elvégre a koreai Kim éppen a márciusi budapesti GP-n győzött le jelentős előnyről, ami akkor nagyon bosszantott. Most sikerült a visszavágás" - idézte a magyar olimpiai bajnokot az MVSZ honlapja.

Szilágyi nemcsak tavaly és idén, hanem már 2011-ben is a legjobbnak bizonyult Athénban.