Társoldalunk:

Becker Ivanisevic oldalán tér vissza

A háromszoros wimbledoni győztes Boris Becker sem tud ellenállni a kísértésnek, s két évvel visszavonulása után visszatér a profi versenycirkuszba. Becker bemelegítésként a jelenlegi angol bajnok Goran Ivaniseviccsel indul párosban a cincinnati tornán.

Fotó: Reuters
Becker - Claudia Schifferrel...
Az egykori világelső német szupersztár a két évvel ezelőtti wimbledoni Grand Slam-versenyen jelentette be az ausztrál Patrick Raftertől elszenvedett veresége után, hogy felhagy az aktív játékkal, és ezután családjának él. Az év elején azonban elvált feleségétől, két gyermeküket is Barbara Feltusnak ítélte a bíróság, tízmillió font "bánatpénzzel" egyetemben. Becker elvesztette azt a Londonban folyó apasági pert is, amelynek nyomán a következő 17 évben gyermektartást kell fizetnie egy orosz fotómodellnek.

A megtépázott magánéletű sztár most ismét a pályán keres gyógyírt sebeire: az augusztus 6-án rajtoló, az ATP Race-versenysorozat kiemelt viadalai közé tartozó cincinnati tornán egyelőre csak párosban indul, de az idei wimbledoni bajnok Goran Ivanisevic oldalán. A horvát csillaggal utoljára az 1998-as hamburgi ATP-tornán indult párosban - ám kiesett az első fordulóban. A 33 éves Becker korábban remekül szerepelt Cincinnatiban: 19 meccset nyert és csak ötöt vesztett, egyesben 1985-ben győzedelmeskedett a már szintén visszavonult - majd kis időre visszatért - svéd Mats Wilander elleni döntőben.

Becker azt is sejteni engedte, hogy az amerikai John McEnroe oldalán, akivel az elmúlt két évben több szenior tornán indult, a jövőben a "rendes" teniszcirkusz versenyein is rajthoz kívánnak állni, talán már az augusztus 27-én kezdődő New York-i US Openen, ha szabadkártyát kapnak az év utolsó Grand Slam-tornájának szervezőitől.

Németh Andrea

SZTÁR Sport

Korábban az [origo]-ban:

Becker újabb gyerektartást fizet