Vágólapra másolva!
A hét végi, Las Vegas-i Summer Storm (Nyári Vihar) elnevezésű bokszgála két főmérkőzése, a Vlagyimir Klicsko - Charles Shufford, illetve a Clarence "Bones" Adams - Paulie Ayala összecsapás mellett világbajnokunkért, Erdei Zsoltért is szoríthatunk, aki hatodik profi találkozóján az eddig pofozógép szerepét betöltő amerikai Dennis Matthews ellen húz kesztyűt.

Félnehézsúlyú bunyósunk, aki amatőrként világ- és kétszeres Európa-bajnok, illetve olimpiai bronzérmes volt, augusztus 4-én, magyar idő szerint hajnalban lép ringbe. Ellenfele, az amerikai Dennis Matthews szánalmas mérlegét tekintve (28 meccs, 6 győzelem, 22 vereség, 5 KO) esélyesként.

Az igazi főmérkőzést a nehézsúly összecsapása jelenti, ahol az ukrán Vlagyimir Klicsko az amerikai Charles Shufford ellen küzd majd. A 36 győzelméből 33-at kiütéssel megnyerő ukrán immáron másodszor védheti meg WBO-címét, de ez a találkozó bizonyos szempontból még fontosabb számára. Vlagyimir ugyan most öklöz ötödször az Egyesült Államokban, de most a Las Vegas-i Mandalay Bay & Casino közönsége mellett az HBO jóvoltából világszerte látható lesz a mérkőzés.

"Nagyszerű és fontos esemény számomra, hogy a sportág Mekkájában védhetem meg világbajnoki címemet. Megértem, hogy itt sokan kritizálják az európai bunyósokat. Majd bebizonyítom, hogy jó formában vagyok" - mondta Klicsko.

Az ukrán sportoló tavaly októberben az amerikai Chris Byrdtől vette el a címet, amit idén márciusban kiütéssel védett meg kihívója, Derrick Jefferson ellen.

"Izgatott vagyok, és készen állok a győzelemre. Visszaszerzem az övet az Egyesült Államoknak" - mondta Shufford, aki eddig 17 győzelméből 9-et kiütéssel szerzett meg, és csupán egy vereséget szenvedett.

Amennyiben Klicsko győz, úgy várhatóan decemberben Jameel McCline következik, aki egy hónapja az első menetben kiütötte Michael Grantet. Győzelem esetén már igazi nagy hal, Rahman, Lewis, Tyson vagy a WBA-bajnok Riuz lehet az ellenfél.

Az amerikai újságok közül a Las Vegas Sun komoly írást szentel a Clarence "Bones" Adams - Paulie Ayala kispehelysúlyú találkozónak is. Esélyesként azt az Ayalát jelöli meg, aki eddig 32 mérkőzést nyert (12 KO) és mindössze egyszer vesztett: még három éve pontozással a japán WBC-bajnok Joicsiro Tacujosi ellen.

"Hozzászoktam a nagy küzdelmekhez, és tudom kezelni azokat. Az ilyen típusú mérkőzés megnyerése nem új számomra" - nyilatkozta magabiztosan. Ellenfele, Adams mérlege szerényebb: 41 győzelem, 3 döntetlen, 3 vereség, 19 KO. A találkozó győztese jogot nyer arra, hogy az Erik Morales - Marco Antonio Barrera visszavágó győztesével megmérkőzhessen.

A Las Vegas-i gála programja:
Nehézsúly (12 menet)
Vlagyimir Klicsko (36-1, 33 KO) - Charles Shufford (17-1, 9 KO)

Kispehelysúly (12 menet):
Clarence "Bones" Adams (41-3-3, 19 KO) - Paulie Ayala (32-1, 12 KO)

Nehézsúly (8 menet):
Juan Carlos Gomez (32-0, 27 KO) - Al Cole (31-8-2, 16 KO)

Kisközépsúly (8 menet):
Kelly Pavlik (9-0, 9 KO) - Mario Lopez (3-1-1, 2 KO)

Nagykönnyűsúly (4 menet)
Dmitriy Salita (1-0, 1 KO) - Joe Jiles (1-0, 0 KO)

Félnehézsúly, (4 menet)
Erdei Zsolt (5-0, 3 KO) - Dennis Matthews (6-16, 5 KO)

Pincési László

(SZTÁR Sport)

Korábban:

Erdei szombaton Matthews ellen bokszol