Vágólapra másolva!
Szombaton az olaszországi Catanzaróban a WBA (a második legjelentősebb profi bokszvilágszervezet) könnyűsúlyú (61,235 kg) interkontinentális bajnoki címéért verekedett Kalocsai Zoltán a házigazdák üdvöskéjével, Casamonicával. Sajnos, a negyedik menetben összefejeltek, "Kacsa" szemöldöke felszakadt, s a menetet követő szünetben a vezetőbíró leléptette honfitársunkat. Ezzel - Rácz Félix menedzser véleménye szerint - nagy valószínűséggel befejeződött a 33 éves Kalocsai bokszkarrierje.

Rácz ugyan nem volt kint a meccsen, de pontos információkkal rendelkezik az ütközetről. A negyedik menetig kiegyensúlyozott küzdelmet vívott Kalocsai a nála hat évvel fiatalabb, igen jó képességű öklözővel, ekkor következett be a végzetes koccanás.

"Kacsára nem lehet azt mondani, hogy túlzottan nagy szerencséje volt profi pályafutása során", véli Rácz. "Hétszer vívott címmeccset, s ezekből mindössze egyet tudott megnyerni, a spanyol Carlos Lerín Farina elleni, Pécsett vívott interkontinentális döntőt. Egy Európa- (az angol Billy Schwerr ellen) és négy világbajnoki (George Scott, Colin Dune, Artur Grigorjan, Stephen Smith) - döntőjét egyaránt elbukta, s például az örmény Grigorjan ellen, az Üllői úton biztos győztesnek tűnt, amikor a címvédő egy sorozatától meglazult az egész fogsora."

Rácz (28), aki Szekszárdról irányítja menedzserirodáját, úgy gondolja, Kalocsainak már nem sok "dobása" maradt a profiboksz világában, az idő sem neki dolgozik. Könnyen lehet, hogy ez volt a hattyúdala...

Ch. Gáll András

Ajánlat: