Vágólapra másolva!
Délután, az 500 méteres középfutamokban mindössze öt magyar egység volt érdekelt, mert valamennyi női versenyző (k-1: Kovács Katalin, k-2: Szabó Szilvia, Bóta Kinga, k-4: Kovács Katalin, Szabó Szilvia, Viski Erzsébet, Bóta Kinga) és a kenu négyes (Kozmann György, Zala György, Iván Gábor, Belicza Béla) már csütörtökön, az előfutamokat követően döntős lett.   

A pénteki indulókkal sem volt gond: Kolonics György (c-1), Vereckei Ákos (k-1), a Bártfai Krisztián, Veréb Krisztián páros (k-2) és a Jármy Márton, Borhi Zsombor, Beé István, Hegedűs Róbert kajak négyes futamgyőztesként jutott tovább, Hüttner Csaba és Fürdők Gábor (c-2) pedig másodikként. Szombaton délelőtt az 1000 méteres döntők, délután pedig a 200 méteres elő- és középfutamok szerepelnek a vb műsorán.

A pénteki középfutamok után Angyal Zoltán szövetségi kapitány így értékelt: "Nincs okom a panaszra, hiszen ezren és ötszázon egyaránt ott vagyunk valamennyi döntőben. Eddig minden úgy alakult, ahogy vártam, sőt jobban, hiszen nem csupán az eredményekkel lehetek elégedett, hanem a versenyzők teljesítményével is. Mindenki roppant motiváltan, minden apróságra figyelve küzd, ennél nem kívánhatok többet" - összegzett a kapitány.

Bártfai Krisztián és Veréb Krisztián 500-on már nem taktikázott, mint 1000 méteren (a harmadik helyre "utaztak", hogy a fináléban a kilences pálya jusson nekik), úgy mentek, ahogy csak tudtak - futamgyőzelem lett a vége. "Ilyen rövid távon nincs idő a gondolkodásra, hajtani kell, néha az utolsó erőtartalékig. Most maradt még bennünk erő, ami biztató a döntő előtt" - mondta Bártfai.

Hüttner Csaba és Fürdök Gábor továbbra sem érzi igazán az új hajót. "Ötszázon körülbelül annyi idő alatt teljesítettük a távot, mint az ezer méter egyik felét, ami nem az igazi" - bosszankodott Hüttner. "Lehet, hogy a döntőre visszatérdelünk a régi hajóba." Ludasi Róbert, a páros edzője nem örül igazán ennek az ötletnek. "Kétségtelen, nem szokták még meg az újat, ám most már a régit sem éreznék olyan biztosnak, mint korábban" - magyarázta.

A négy klubból (Építők, Kaposvár, Honvéd, Szeged) verbuvált, futamgyőztes kajak négyes (Jármy Márton, Borhi Zsombor, Beé István, Hegedűs Róbert) meglepően magabiztosan versenyzett. "Mind a négyen tele vannak ambícióval, ez vezérelt, amikor összeültettem őket" - érvelt edzőjük, Séra Miklós. "Óriási eredmény lenne, ha dobogóra kerülnének, nemcsak az érem miatt, hanem, mert a siker megsokszorozná az erejüket, az elszántságukat a folytatásra."