Vágólapra másolva!
A pénteki nap sem telhet el nagy mérkőzés nélkül az amerikai nyílt teniszbajnokságon. Miután Nagy Kyra összecsapása tegnap félbeszakadt, ma pótolni kell. A hiányzók listája nem bővült, ellenben kiderült, az orosz Anna Kurnyikovának újabb három hónapot ki kell hagynia.

Kurnyikova sérülése sú-
lyosabb a vártnál

"Legkevesebb három hónapot vesz igénybe, hogy Anna ismét pályára léphessen. Ha nem gyógyul meg a törése teljesen, akkor csak súlyosbodik a helyzete" - nyilatkozta az orvos, aki korábban hasonló sérülésnél az egykori német válogatott játékost, a Dortmund jelenlegi edzőjét, Matthias Sammert és a síző Katja Seizingert is kezelte.

Ami a tornát illeti: a selejtezőkben már a harmadik fordulónál tartanak, amelynek győztesei felkerülnek a főtáblára. Ettől egyelőre még messze van Nagy Kyra, akinek a szlovák Katarina Srebotnik elleni mérkőzése tegnap félbeszakadt. Nos, Kyra nehéz helyzetben van, mivel az első játszmát 6:2-re elvesztette, és a másodikban is 1:2-re áll. A találkozót a 15-ös pályán folytatják, magyar idő szerint úgy este 7 körül.

Érdekesebb pénteki párosítások:
Férfiak, selejtező, 2. forduló:
John van Lottum (holland) - Paul Goldstein (amerikai)
Wayne Black (zimbabwei) - Rogier Wassen (holland)

3. forduló:
Jack Brasington (amerikai) - Ronald Agenor (haiti)
Paradorn Srichaphan (thaiföldi) - Todd Woodbridge (ausztrál)

Nők, selejtező, 2. forduló:
Nagy Kyra - Katarina Srebotnik (szlovén) 2:6, 1:2-től folytatják
Patricia Wartusch (osztrák) - Amanda Hopmans (holland)

3. forduló:
Samantha Reeves (amerikai) - Alexandra Fusai (francia)

Pincési László

Korábban: