Vágólapra másolva!
Mike Tyson cáfolja azokat a pletykákat, hogy hátfájást színlelt volna, s egyáltalán ki akar térni a Brian Nielsen elleni összecsapás elől. Korábban szeptember 8-ára tűzték ki a meccs időpontját, de most október 13. a hivatalos időpont.

A szóbeszéd szerint felmerült, hogy a korábbi nehézsúlyú ökölvívó-világbajnok Tyson sérülést színlelt. "Minden pletykát szeretnék eloszlatni azzal kapcsolatban, hogy el akarom kerülni dán ellenfelemet" - foglalta írásba Tyson az elhangzottakat, mi több, hozzátette, várja, hogy visszatérhessen a szorítóba, s ott legjobb tudása szerint bokszoljon.

"Bokszolnom kell Nielsennel, mert ezzel nagy lépést teszek a felé, hogy újra megküzdhessek a nehézsúlyú világbajnoki címért. Tény, hogy néhány héttel ezelőtt a hátam elkezdett rakoncátlankodni, s azóta sem javult sokat. Úgy éreztem, több időre van szükség a gyógyuláshoz, ezért a halasztás. Tudom, hogy Nielsen ellen csak százszázalékos állapotban léphetek a kötelek közé" - fejtegette Iron Mike.

A Rocky Marciano veretlenségi sorozatának megdöntésére készülő Nielsen kemény ellenfél lesz. A meccsen egyébként a dán királyi család is jelen lesz.

Thury Gábor

Korábban: