Vágólapra másolva!
Vasárnap, a poznani kajak-kenu világbajnokság utolsó napján délelőtt az 500 méteres döntők szerepeltek a programban, délután a 200-as finálékra kerül sor. A magyar versenyzők mind a 18 döntőben érdekeltek.

Akárcsak szombaton 1000 méteren, 500-on is a női négyesek kezdték a napot. A magyarok (Kovács Katalin, Szabó Szilvia, Viski Erzsébet, Bóta Kinga) is hűek voltak a hagyományokhoz: magabiztosan versenyezve, fél hajóval megelőzve a németeket ezen a távon is világbajnokok lettek.

Kenu egyesben Kolonics György féltávnál negyedik volt, az orosz Opaljev több mint egy hajóval vezetett előtte, s előnyét - Kolonics nagy hajrája ellenére - megőrizte a végéig. Az olimpiai bajnok másodikként ért célba. A német Dittmer harmadik helye azt jelentette, hogy akárcsak Sydneyben az olimpián, s Milánóban az Európa-bajnokságon, most is ugyanazok osztoztak az érmeken. Megjegyzendő: ezt megelőzően mindig a magyar kenus győzött. Vereckei Ákos jó szokásához híven versenyzett kajak egyesben: csak 250 méter után - ezúttal a negyedik helyről - indította el a hajóját, hogy aztán kétség se férhessen hozzá, hogy ő a legjobb, ő a világbajnok.