Vágólapra másolva!
Elégedetlenek a férfi teniszezők és menedzsereik, mert a US Openen egyforma ugyan a díjazás, a nők mégis előnyösebb helyzetben vannak. Az amerikai televíziók ugyanis sokkal több női meccset adnak, a férfi sztárok szinte eltűntek a képernyőkről.

Nincs olyan nap, hogy legalább három-négy női játékost meg ne szólaltatnának. Mindez nem csupán a férfiúi büszkeséget bántja, komoly pénzügyi vetülete is van a tendenciának. A szponzorok ugyanis szívesebben adnak pénzt azoknak, akik a televíziókban, újságokban szerepelnek.

A haragot a CBS váltotta ki, amikor közzétette, hogy a legjobb műsoridőben fogja adni a női döntőt, de az is elképzelhető - ha nem lesz amerikai a fináléban -, hogy a férfiak utolsó meccsét csak felvételről sugározza. "Ha, mondjuk Jennifer Capriati játszana valamelyik Williams testvérrel, meg is ismételnénk a meccset - mondta a társaság szóvivője -, mert nem azért fizettünk 33 millió dollárt a jogdíjért, hogy ne szolgáljuk ki nézőinket. Márpedig ők most a nőkre kíváncsiak."

A férfi menők közül a világranglista-vezető Kuerten meglehetősen pikírten reagált. "Brazíliában a teniszfanatikusokon kívül senki nem tudja, kik is a Williams testvérek, még szerencse, hogy a CBS műsorrendje ott nem kötelező."

Katona Horváth János

Korábban: