Vágólapra másolva!
Folytatódik a lélektani hadviselés a Rahman-Lewis nehézsúlyú bokszcsata előtt. Köztudott, az első sajtótájékoztatón az ESPN kamerája előtt összeverekedett a két bokszoló, de azóta higgadnak a kedélyek, s csak szóban püfölik egymást.

Megszólalt a közelmúlt egyik nagy sztárja, Joe Bugner is. Szerinte Lewis letaszítja a trónról a korábban őt legyőző Rahmant. A magyar származású, brit Bugner - 1950-ben Magyarországon született - korábban brit nemzetközösségi bajnok volt, elnyerte az Európa-bajnoki övet is. Ennek ellenére Angliában nem ismerték el, ezért Ausztráliába költözött. Bokszolt Ali és Frazier ellen is, Alival szemben 15 menetes vb-címmérkőzésen vesztett. Pályafutása során 69 meccset megnyert, 13-at elvesztett. Bugner nagyon bízik honfitársában, kijelentette, nem kételkedik abban, hogy Lewis utolsó meccsén, amikor visszaszerezheti elvesztett címét, nem ad esélyt Rahmannak.

"Lennox remek bokszoló, ha nem is olyan nagy, mint Ali, de nem áll tőle messze." A dél-afrikai első összecsapáson Bugner szerint Lewis fizikailag hiába volt jó formában, mentálisan nem készült fel a találkozóra. A második meccset megelőző sajtótájékoztatón történt verekedésről elmondta: "Én is nekiestem volna ellenfelemek, ha az homoszexuálisnak nevez, és az anyámat szidja." Bár Bugner azt is hozzátette, amikor Don King a meccs szervezője, akkor semmi sem elképzelhetetlen...

Ami azt illeti, a küzdő felek sem hallgatnak. Lewis, aki áprilisban vesztette el vb-címét Rahmannal szemben, azt nyilatkozta, ellenfele együtéses bokszoló, utalva ezzel arra, hogy Rahman nem képzett. "Ő a világbajnok, de a fantáziák világában él" - mondta Lewis. A felek november 17-én Las Vegasban találkoznak a visszavágón. Rahman talán már bánja, hogy a szerződésbe foglalták, amennyiben győz, viszavágót ad. Talán maga sem vette komolyan, hogy nyerhet. A Lewis-tábor a sajtótájékoztatón koronát viselő Rahmanra utalva hangoztatta, hogy az amerikai nem sokáig uralkodik.

Emmanuel Stewart is ezt jósolta, ugyanakkor hozzátette: "Igyekszem Lewist kontrollálni, mert nagyon komolyan vesszük a meccset. Élet-halál kérdése a győzelem, mert Lennox visszavonul, ha vereséget szenved. De remélem, tanítványom tapasztalata segít, különben is technikásabb, mint Rahman."

Az ellenfél a következőképpen reagált: "Azt mondja, ha viszavonul, ha kikap - ha ehhez ez kell, ki fog kapni. Egyébként nem foglalkoztat túl sokat egy olyan valaki, akit már egyszer kiütöttem."