Vágólapra másolva!
Egy arany, 4 ezüst és 4 bronzérmet szerzett a magyar válogatott az egri Bitskey Aladár Uszodában szerdán este befejeződött 19. uszonyos úszó Európa-bajnokságon. Ezzel a mieink jóval túlszárnyalták a Magyar Búvársport Szakszövetség vezetőinek elvárásait, akik előzetesen 3 medáliát reméltek a piros-fehér-zöld színeket képviselő úszóktól.

A rendezvényről Ludvigh Zoltán, a Magyar Búvár Szakszövetség alelnöke elmondta: "Nagyon örülök, hogy versenyzőink jóval felülmúlták várakozásainkat, amihez csak gratulálni tudok. A helyszín jó választásnak bizonyult, hiszen a több, mint félszáz országos (ez mind a 20 nemzetre értendő) csúcs mellett nagyon sok Európa- és világrekord is született a Bitskey-uszodában. A feltételek kiválóak voltak és a város is megfelelő házigazdaként látta vendégül a rendezvényt."

A magyar érmesek (uú = uszonyos úszás; bú = búvárúszás):
Arany (1):
Savanya Norbert (1500 m uú)
Ezüst (4): Savanya Norbert (800 m bú), Vinkler Péter (1500 m uú), Kanyó Dénes (400 m bú), a 4x200 m-es férfi uú váltó (Vinkler Péter, Juhos Gergely, Gurisatti Róbert, Savanya Norbert)
Bronz (4): Vinkler Péter (400 m bú; 800 m bú; 800 m uú), a 4x200 m-es női uú váltó (Lábodi Laura, Székely Andrea, Somossy Judit, Debreczeni Hajnalka).

Bódi Csaba

Korábban:

Savanya Egerben is favorit