Vágólapra másolva!
December elsején száll ringbe az ukrán Vlagyimir Klicsko, aki a WBO nehézsúlyú bajnokaként Ray Mercer vagy Fres Oquendo ellen védheti meg címét, jelentette be az ökölvívó promótere, Klaus-Peter Kohl. A küzdelemnek New York vagy Las Vegas adna otthont.

Négy hónappal első világbajnoki címmérkőzése után visszatérhet az Egyesült Államokba Vlagyimir Klicsko (37-1, 34 KO). A helyszín New York vagy Las Vegas lesz, ahonnan a Mercer vagy az Oquendo elleni összecsapást az HBO élőben közvetíti.

A fiatalabbik Klicsko alig hat hete védte meg címét a Las Vegas-i Mandalay Bay Hotelben, ahol a hatodik menetben kiütötte Charles Shuffordot. Vlagyimir még 2000 októberében szerezte meg a címet az amerikai Chris Byrd ellenében, és először idén márciusban Derrick Jefferson ellen védte meg. Ami érdekes, hogy Klicsko legutóbbi amerikai meccsén Erdei Zsolt is bunyózott, azaz nem kizárt, hogy a következő fellépésen is szerephez jut, akárcsak Kovács István.

"Az Egyesült Államok nagyon fontos, hiszen a legnagyobb kiugrási lehetőséget kínálja Klicskóéknak" - nyilatkozta Klaus-Peter Kohl. "Nagyon várom az amerikai mérkőzést, mert fontos lépés az életemben" - mondta boldogan Klicsko. "Nem tudom, ki lesz az ellenfelem, de felőlem akárki is lehet. A legnagyobb vágyam, hogy Holyfield, Lewis és Tyson közül valakivel egyszer megmérkőzhessem."