Vágólapra másolva!
Andy Roddick és Todd Martin játssza majd az egyeseket a férfi tenisz Davis Kupa október 12-14-ig tartó fordulójában, amikor az Egyesült Államok Indiát fogadja Észak-Karolinában. Patrick McEnroe döntése értelmében párosban Don Johnson és Jared Palmer mérkőzik.

A találkozót a szeptember 11-i terrortámadások miatt halasztották el, és sokáig kérdéses volt a sérüléssel bajlódó Roddick játéka is. Ennek ellenére neki és Todd Martinnak szavazott bizalmat McEnroe, ők játsszák tehát a winston-salemi Lawrence-Joel Coliseumban az egyeseket. A másik két játékos, James Blake és Robby Ginepri továbbra is együtt készül a csapattal, hiszen bármi megtörténhet. "Úgy néz ki, hogy ezt a négy játékost nevezem be a mérkőzésre, de a Nemzetközi Teniszszövetség szabályzata értelmében csak jövő csütörtökön kell hivatalosan csapatot hirdetnem" - mondta McEnroe.

Roddick tavaly a junior világranglista élén zárt, idén pedig már a felnőttek között szerzett három tornagyőzelmet, míg a US Openen a negyeddöntőbe jutott. A Davis Kupában februárban debütált, akkor egy semleges mérkőzést játszott Svájc ellen, addigra ugyanis már egyértelmű volt az Egyesült Államok veresége. A 31 éves Todd Martin 1994-ben éppen India ellen mutatkozott be, azóta minden esztendőben szóhoz jutott a Davis Kupában. Eddig 14 győzelem és 14 vereség a mérlege, beleértve a 11-8-as egyéni produkciót is. Johnson és Palmer idén nyertek Wimbledonban, míg a US Openen döntősök voltak, ellenfelük a világ másik legjobb párosa, a Bhupathi, Paes kettős lesz.

Pincési László

Korábban:

Hewitt nem kér Philippoussisból