Vágólapra másolva!
Mike Tyson 14 órás repülés után megérkezett Koppenhágába a Brian Nielsen elleni találkozó színhelyére. A két nehézsúlyú bokszoló október 13-án lép a kötelek közé. Tyson annyit mondott az újságíróknak, hogy nagyon fáradt, egyébként jól van.

Fotó: Reuters
Nielsen üt, nem fél, felkészült

Nielsen meg is fogalmazta a dánok Tysonhoz való hozzáállását: "Itt egyáltalán nem hiszik el róla mindazt a rosszat, amit állítanak. Én sem hiszem el, amit hallok róla, legalábbis a nőkkel kapcsolatos viselkedését." Nielsen Tysonhoz hasonló felépítésű edzőpartnerekkel készül. Figyelembe kell venni, hogy Iron Mike-nak nagyobb problémát okoznak az olyan mozgékony bokszolók, mint Francois Botha. Az olyan statikus ellenfelekkel könnyebben elbánik, mint például a hatalmas izomzatú brit Frank Bruno, ez a második meccsükön ki is derült.

Nielsen Barcelonában bronzérmet szerzett, profi karrierje során 62-szer győzött, egy vereséget szenvedett. Olyan neves öklözőket vert, mint Larry Holmes, Tim Witherspoon, Tony Tubbs, Jeremy Williams vagy Orlin Norris. "Lehet, hogy nem vagyok egy nagy bokszoló, de ütni, azt tudok" - nyilatkozta Nielsen. A kérdésre, hogy kiütéses vagy pontozásos győzelemben bízik-e, a dán azt mondta, meg akarja állítani Tysont. Arra a felvetésre, hogy Tyson megfélemlítheti-e, Nielsen a következőt válaszolta: "Ezt csinálom tizenöt éve, s még soha nem féltem a kötelek között. Felkészültem Tysonra."