Vágólapra másolva!
Egy viszonylag csendes időszakot követően mozgalmas napok előtt áll az Universum Box-Promotion, Kovács István és Erdei Zsolt egyesülete. A hamburgi kötődésű klub novemberben és decemberben öt eseményt menedzsel.

A legnagyobb érdeklődést Vlagyimir Klicsko egyesült államokbeli fellépése váltja ki. November 3-án Lübeckben, 10-én Riesában, s három alkalommal egyelőre meg nem nevezett helyszíneken, november 24-én, december 8-án és december 15-én rendeznek bokszgálát. December 1-jén pedig az Egyesült Államokban Vlagyimir Klicsko lép a kötelek közé, hogy a nehézsúlyban megvédje a WBO-szervezet világbajnoki címét, s az is biztos, hogy a gálákat Dariusz Michalczewski, Vitalij Klicsko és Juan Carlos Gomez neve fémjelzi majd.

A november 10-i esemény egyben a német Thomas Ulrich és Mario Veit visszatérése is lesz. A 26 éves, félnehézsúlyú - korábban olimpiai bronzérmes - Ulrich 20-0-s sorozattal büszkélkedett, amikor idén júliusban a WBO interkontinentális címéért folytatott küzdelemben nagy meglepetésre a jamaicai Glencoffee Johnson legyőzte. A nagyközépsúlyú Mario Veit is kiváló, 31-0-s mérleggel állt, de áprilisban a WBO-címvédő Joe Calzaghe-tól az első menetben kikapott. Az eggyel magasabb súlycsoportba tett kirándulás után Veit most visszatér. Mind ő, mind Ulrich bizonyítani szeretné, hogy tanultak korábbi vereségeikből.

A fő esemény a veretlen német Michel Trabant meccse jelenti, aki a váltósúlyú Európa-bajnoki címért az olasz Alessandro Durant hívja ki. A 34-0-s - ebből 16 KO - mérleggel álló 23 esztendős berlini Trabantnak ez lehet az első igazán komoly titulusa amellett, hogy a WBO interkontinentális bajnoki címvédője, a WBA-lista harmadikja, a WBO másodikja. A veretlen hölgyterminátor, Michel Aboro, 20-0 (12 KO) is a kötelek közé lép, harmadszor szeretné megvédeni májusban szerzett WIBF kispehelysúlyú bajnoki címét. Legutóbb júniusban éppen Budapesten a magyar Stefula Krisztinát verte, most a francia Nadja Nebras vár rá.

Thury Gábor

Ajánlat: