Vágólapra másolva!
Sűrű programot bonyolít le a félnehézsúlyú Erdei Zsolt. Novemberben kétszer lép ringbe, és a december 15-ei bokszgálán - amelyen Kovács István vívja első mérkőzését a júniusban elvesztett világbajnoki összecsapás óta - is bokszolni fog.

Először november 3-án, az Universum Box Promotion lübecki gáláján szerepel Erdei, hogy ki ellen, még nem tudni. Ez lesz a nyolcadik profi meccse, feltehetően ezt is megnyeri, akárcsak az eddigi hetet. "Hatmenetes meccsre készülök" - mondta kérdésünkre. "Utána november 10-én lépek legközelebb ringbe, Riesában, majd jön a december 15-ei verseny. Szóval az év végéig már nem pihenek, de hát ez a munkám."

A lübecki gálán lesz két világbajnoki mérkőzés is. A cirkálósúly címvédője, a kubai Juan Carlos Gomez az egyik főszereplő, és a WBO középsúlyú bajnoka, a svéd Armand Krajnc is kap majd egy ellenfelet. Méghozzá nem kizárt, hogy a magyar Gálfi Andrást, bár a szekszárdi menedzser, Rácz Félix erre még nem kötne nagy összegű fogadást. "Tárgyalunk az Universummal, de nem is tudom, olyan hirtelen jött ez az egész. Gálfinak lesz egy meccse október 19-én, nagyon közel lenne a két összecsapás egymáshoz, és amúgy is sok minden bizonytalan."

A helyzet azért bonyolult, mert Krajnc tavaly összeveszett az Universummal, és más klubhoz szerződött. A WBO erre megfosztotta világbajnoki címétől, és az üres trónért kiírt mérkőzést a namíbiai Harry Simon nyerte. De egy-két héttel ezelőtt a WBO rehabilitálta Krajncot, és visszaadta neki a világbajnoki övet, azt védené meg Lübeckben. Mint az Universum bokszolója, mert a kiírás szerint most mégis a hamburgi céghez tartozik.

Ezt bogozza ki valaki. Sok hülyeség van a profibokszban, de ez talán mindegyiken túltesz. Elvileg két bajnok is van: Simon és Krajnc. "Kényes helyzet" - mondta Rácz Félix. "Nem szeretnék senkivel összeveszni, hiszen jó kapcsolatom van Simon menedzserével, Frank Warrennel és az Universummal is. Persze, ha eljutunk oda, hogy Gálfi bokszolhat Krajnccsal a világbajnoki címért, még mindig megtehetem, hogy elutazok Londonba, hátha sikerül megbékíteni Warrent."

Néha az ember nem irigyli a bokszmenedzsereket sem.