Vágólapra másolva!
A harmadik helyen várja a genti tornász-világbajnokság szombati szerenkénti döntőjének gyűrű számát az olimpiai aranyérmes Csollány Szilveszter. A bolgár Jovcsev és a görög Tambakosz néhány századdal előzi meg Csollányt; erre reagálva lapunknak azt mondta az olimpiai bajnok, hogy szombaton többet kell nyújtania.

- Gent kisváros. Milyen az érdeklődés a világbajnokság iránt?
- Eddig, a selejtezők során még közel sem volt telt ház. Egyébként amikor megérkeztünk, azt hittem, hogy nagyobb befogadóképességű csarnokban rendezik a vébét. Úgy ötezer néző fér a lelátókra, s a rendezők a szerenkénti döntőkre várnak telt házat.

- És a biztonság?
- A világversenyekhez már hozzátartozik a fokozott ellenőrzés. Ezzel együtt csak azt tudom mondani, hogy ránk, magyarokra nem vigyáznak külön biztonságiak, ugyanakkor az angol és amerikai csapat tagjai egy lépést sem tehetnek kíséret nélkül.

- Hogyan ítéli meg hétfői gyűrűgyakorlatát?
- Elégedett vagyok a teljesítményemmel, még akkor is, ha tudom, hogy szombaton, a szerenkénti döntőben többet kell nyújtanom. Igyekszem felvenni a versenyt a vetélytársakkal, bár úgy vélem, a döntőbe jutottak közül mindenki egyforma eséllyel készül a fináléra.

- Mit jelent az, hogy a harmadik helyen várja a döntőt?
- Elsősorban azt, hogy ott vagyok. Egy ilyen speciális szernél, mint a gyűrű, senki sem mehet biztosra. Egy belengés, és máris elúszott az aranyérem. Oda kell figyelnem a két erőelem tökéletes bemutatására, s ha ez sikerül, akkor én már nyugodt vagyok. Ha a vetélytársak jobbat nyújtanak, nem marad más hátra, mint hogy gratuláljak nekik.

- Pedig csak öntől várhatjuk a jó szereplést, hiszen fiatal a magyar csapat.
- Két stabil emberünk sérüléssel bajlódik, így kétségtelen, hogy a szokottnál kicsit gyengébb csapattal érkeztünk a vébére. Bár hibák voltak, de a vártnál talán jobb teljesítményt nyújtott a válogatott, a 16. helyen végzett - bár így nem szerepel a szerdai nyolcas döntőben.