Vágólapra másolva!
Csak Vlagyimir Klicsko állt az újságírók rendelkezésére New Yorkban a december 1-jei, David Izon elleni profi nehézsúlyú WBO-világbajnoki címmérkőzést felvezető sajtótájékoztatón. Az ukrán bokszoló nigériai vetélytársa lemondta a részvételt.

"Életem nagy álma válik valóra, boldog vagyok, hogy végre az Egyesült Államokban bokszolhatok. New York a kedvenc városom, imádom az itteni embereket, és nagyon sajnálom, ami velük szeptember 11-én történt" - jelentette ki Klicsko. "Nagy kár, hogy Izon nem jött el, az ő nevében is elnézést kérek önöktől. Ha ezzel a lépéssel csak engem akart elbizonytalanítani, akkor azt kell mondanom, hogy nem járt sikerrel. Amennyiben a meccs előtti kötelező mérlegelésen sem találkoznánk, akkor már lehet, hogy zavarba jönnék egy picit."

Klicsko negyedik címmeccsére készül: "Ez lesz a legnehezebb. Izon nemcsak nagyon képzett, hanem hihetetlenül erőseket is üt. Nem szabad rárontani, előbb el kell fárasztani, így hosszú csatára számítok. Úgy érzem, a hetedik-nyolcadik menetben sikerül majd kiütnöm."

Izon a sajtótájékoztató előtt két órával Don King mérkőzésszervezővel azt üzente, hogy a felkészülését nem akarja megszakítani az újságírók kedvéért. "David a szorítóban válaszol a kérdésekre" - hangoztatta Don King.

Klicsko 38 profi mérkőzéséből 37-et nyert meg, Izon 27-szer győzött, és 3 alkalommal szenvedett vereséget.

Korábban: