Vágólapra másolva!
A hétfőtől ismét világelső amerikai Lindsay Davenport térdsérülése miatt elmarad az egyéni döntő, így a szintén tengerentúli Serena Williams játék nélkül nyerte meg az egyéni tornát a női teniszezők közel 3 millió dollár összdíjazású müncheni világbajnokságán. A női páros döntőjében a világ legjobb duója, az amerikai Lisa Raymond és az ausztrál Rennae Stubbs diadalmaskodott.

Davenport szombaton 1:6, 6:3, 7:6-ra verte a belga Kim Clijsters az elődöntőben, s ezzel előzi meg honfitársát, a három hétig éllovas Jennifer Capriatit.

Lindsay Davenport roppant csalódott, hogy térdsérülés miatt nem léphet pályára a Serena Williams elleni döntőben. A hétfőtől ismét világelső amerikai játékos a mérkőzést megelőző bemelegítés során olyan erős fájdalmakat érzett jobb térdében, hogy le kellett mondania a 14 órára kiírt finálét.

"Szinte el sem tudom mondani, hogy milyen szomorú vagyok. Ennél még az is jobb lett volna, ha a pályán veszítek. Most még járni is alig tudok" - mondta Davenport. "Számomra a lehető legrosszabb módon
fejeződött be a szezon."

Vasárnap a világ legjobb duója, az amerikai Lisa Raymond és az ausztrál Rennae Stubbs nyerte a páros döntőt.

páros, döntő:
Raymond, Stubbs (amerikai, ausztrál)-Black, Lihovceva (zimbabwei, orosz) 7:5, 3:6, 6:3

A mérkőzés 2 óra 3 percig tartott. A győztes kettős idén Wimbledonban és a US Openen is győzött, s még további négy tornán bizonyult a legjobbnak.

Korábban:

Capriati mögött már Davenport a második (2001. október 29.)