Vágólapra másolva!
Egyelőre legnagyobb sztárjai nélkül tért haza a genti világbajnokságon sikert sikerre halmozó román tornászküldöttség. A női válogatott szövetségi kapitánya, Octavian Belu, valamint a három aranyat és két bronzot nyert Andreea Raducan, a lólengésben győztes Marius Urzica és a két elsőséget (ugrás és talaj) szerző Marian Dragulescu még Belgiumban maradtak, ahol Antwerpenben vesznek részt egy tornagálán.

Nicolae Marasescu, az Ifjúsági és Sportminisztérium főtitkára az Otopeni repülőtéren kijelentette: az aranyérmesek prémiumát megduplázza, és külön jutalomban részesülnek majd az edzők is.

"Andreea Raducan méltó választ adott mindeniknek, aki a tiltott szerek használatával hozta kapcsolatba az ő nevét" - mondta Marasescu, utalva a női csapat vezéregyéniségének a sydneyi esetére. Raducant az olimpián megfosztották egyéni összetettben nyert címétől, mert a szervezetében doppingszert találtak.

Mariana Bitang másodedző főleg a női együttes teljesítményének örült: "Egyedülálló, hogy már sorozatban ötödször nyertük meg a csapatbajnokságot" - mondta Bitang, aki év végén szabadságot vesz ki, majd jövőre dönti el, hogy marad-e a válogatott mellett. Dan Grecu, a férfi csapat szövetségi kapitánya elmondta: két érmet várt tanítványaitól, akik viszont három arannyal lepték meg: "Kimondhatatlanul boldog vagyok, ez a teljesítmény történelmi jelentőségű a román férfitorna életében" - lelkendezett Grecu.

(balla)