Vágólapra másolva!
A nőknél Fazekas Mária, a férfiaknál Fazekas Péter nyerte az asztalitenisz TOP 12 versenyt a Marczibányi téren. A két versenyző vér szerint nem rokon, csupán abban, hogy mindketten a dobogó legmagasabb fokára állhattak.

A legjobb négy között a hölgyeknél Kertai 4-2-re győzte le az utóbbi időben figyelemreméltó eredményeket elérő Lovas Petrát. A másik ágon Fazekas Mária klubtársát, a statisztikás Póta Georginát verte 4-0-ra. A fináléban Fazekas simán, 4-0-ra jobbnak bizonyult a Postás játékosánál, Kertai Ritánál.

A férfiaknál a két balkezes elődöntőjében Marsi Márton hatalmas csatában, a nap meccsén a döntő szettben 12-10-zel alakította ki a 4-3-as végeredményt a címvédő Pázsy Ferenccel szemben. A másik elődöntőben a BVSC-s Fazekas Péter 4-0-ra győzött a Linzben légióskodó Vitsek Iván ellen. A két vasutas asztaliteniszező házidöntőjében Fazekas végül 4-2-re nyert Marsi ellen.

Fazekas Mária: - Nagyon készültem a versenyre, akkor kicsit megnyugadtam, amikor megtudtam a csoportbeosztást. Először nyertem TOP 12-t.

Fazekas Péter: - Nagyon nehéz volt. Annak örülök, hogy klubtársammal vívtam a döntőt, de emiatt egyben nehezebb is volt kiharcolnom a sikert.

Thury Gábor