Vágólapra másolva!

Cselgáncs-Eb Budapesten

Az előzetes nevezések alapján a cselgáncssportban minden idők legrangosabb junior kontinensbajnokága zajlik majd péntektől vasárnapig Budapesten. A Körcsarnokban több mint 40 ország dzsúdósa lép tatamira.

Az Európa-bajnokságon induló férfi csapatunk a felkészülés utolsó szakaszát a dunavarsányi edzőtáborban zárta Nagy Ernő szövetségi kapitány irányításával, aki bizakodva várja a rajtot: "Az utánpótlásmunkát felkaroló Heraklés-programnak köszönhetően ideális feltételek közepette készültünk; három ország versenyzőit fogadtunk, s a munkába besegítettek a felnőtt keret tagjai is. A srácok jó formában vannak, és egészséges önbizalommal várjuk az Eb-t. Bár tudjuk, hogy mindenkinek nehéz dolga lesz. A legnagyobb reménységünk Hadfi Dani, aki tavaly a junior vb-n és Eb-n is bronzérmes volt. Most, utolsó junior világversenyén is mindenképpen éremesélyes - ha hozza magát, akár aranyat is nyerhet. Nagysolymosi Sanyi szintén odaérhet a dobogóra. A második vonalba Rajcsányi és Deli tartozik, akár ők is bronzérmesek lehetnek, a többiek számára a pontszerzés a cél."

Női csapatunkból reálisan ketten pályázhatnak dobogóra, legalábbis Németh Ferenc szövetségi kapitány így gondolja: "A korosztályában már rutinosnak számító, felnőtt világversenyt is megjárt Fekete Zsuzsa és Bejczi Zsuzsa egyaránt éremszerző lehet. A tapasztalatok alapján két esélyből egy jön be, de bízom benne, hogy most mindkettő. A fiataloktól, a 16-17 éves versenyzőinktől nagy bravúr lenne, ha pontszerző helyen végeznének. Sajnos a tervezett csapatból időközben sérülés miatt ketten is kidőltek, a 63 kg-ban Milanovich Dominika, a 78 kg-ban Tamás Bolglárka, de a felkészülés végén a kubai edzőtábort megúsztuk. Edzésmódszertani szempontból nagyon szerencsés időszakban utaztunk ki Havannába, ahol a Pánamerikai Játékokra készülő felnőtt kubai válogatottal edzettünk együtt. Mi kiváló kapcsolatban vagyunk velük, de más európai versenyzőt az edzőtermük közelébe sem engednek. A lányok mindennap összecsaptak a világ legjobbjainak számító hazaiakkal, még bírós küzdelemben is. Ezen kívül természetesen rengeteget erősítettünk, aminek az eredményét le is mérhettünk. A megérkezéskor elvégeztünk egy felmérést, volt aki ekkor 21-et tudott húzódzkodni, a tábor végén pedig 38-at. Csupán egy pihenőnapunk volt, de a lányoknak így is rengeteg élményben lehetett részük. Csak egyet mondok: az egyik legnagyobb sztárnak számító Verdecia,aki Atlantában bronzérmes volt, Sydneyben viszont már megnyerte az olimpiát, meghívott bennünket a házába vacsorázni."

Az Eb-csapat
Fiúk:
60 kg: Hannich Péter (Győri Vitál, 18 éves)
66 kg: Makhult Mihály (Honvéd-Kipszer, 18)
73 kg: Nagysolymosi Sándor (Atomerőmű SE, 19)
81 kg: Rajcsányi Gergő (UTE, 17)
90 kg: Hadfi Dániel (JDSE, 19)
100 kg: Deli László (KSI, 19)
+100 kg Szabó Gábor (KSI, 17)

Lányok:
48 kg: Szögedi Klaudia (UTE, 16)
52 kg: Fekete Zsuzsa (Sector-Wadokai, 19)
57 kg: Bejczi Zsuzsa (Koroncó, 19)
63 kg: Szabó Brigitta (Cegléd, 17)
70 kg: Köpöczi Anna (KSI, 17)

Fábik Tibor