Vágólapra másolva!
Három hónapos eltiltását követően ég a bizonyítás vágy Juan Ignacio Chelában. Az argentin teniszezőt még áprilisban érték doppinghasználaton, ám a sportoló azóta a világranglista 826. helyéről a 76. pozícióba jött fel.

Chela úgy véli, az utóbbi hét hónap kínjait egy jó szezonrajt orvosolhatná. A teniszezőt még áprilisban kapták el, miután a doppingvizsgálat kimutatta, hogy a szteroidnak számító metiltesztoszteront használt. A 22 esztendős sportoló tavaly év végén a 67. helyen végzett, ám három hónapos eltiltását követően nyár végére már a 826. helyre esett vissza. Remelkésének köszönhetően mostanra ismét a legjobbak közé verekedte magát: jelenleg a 76.

"Vissza akartam jönni a legjobb száz közé, hogy indulhassak az ausztrál nyílt teniszbajnokságon" - mondta Chela. "Ez jobban sikerült, mint ahogy vártam. Elvesztettem minden félelmemet, játszani és nyerni akarok újra. Jövőre a legjobb ötvenbe akarok kerülni, és ha sikerül minden Masters-versenyen indulnom, akkor a harminc közé jutás sem reménytelen."

Chela júliusi visszatérése óta hat challenger-viadalt nyert meg.

Pincési László

Korábban: