Vágólapra másolva!

Rómában lesz a cselgáncs-Eb döntője

Eldőlt, hogy december 7-én és 8-án Róma ad otthont a férficselgáncs csapat-Eb négyes döntőjének, ahova a rendező olaszok, a spanyolok és a portugálok mellé roppant kellemes meglepetésre a magyar válogatott jutott be.

A rendezésre a fináléba jutott mind a négy ország pályázott. Az olaszok javára valószínűleg az döntött, hogy cselgáncsszövetségük idén éppen száz éves, s az évfordulóra nagy ünnepséget terveznek, összekötve ezt az Eb-vel.

Elkészült a sorsolás is, e szerint a trófeáért az olasz-magyar és a spanyol-portugál mérkőzések győztese csap össze. A vesztesek megmérkőznek a harmadik helyért.

A válogatott összeállítását illetően Nagy Ernő szövetségi kapitány úgy döntött, hogy Rómába azok utaznak, akik a törökök legyőzésével kiharcolták a döntőbe jutást. Azaz a már visszavonult olimpiai és vb-ezüstérmes, Európa-bajnok Hajtós Bertalan is ott lehet az olasz fővárosban.

"A 73 kg-ban olimpiai bajnok Maddalonival felálló olaszok elleni csapattalálkozón semmiképpen sem mi leszünk az esélyesek, de nem elégszünk meg azzal, hogy idáig eljutottunk, további meglepetésekre készülünk. A négy csapat közül három nyer érmet, s abban nagyon bízom, hogy mi is köztük leszünk" - mondta el Nagy Ernő.

Az már eldőlt, hogy a négyes döntőbe jutott nemzetek részt vehetnek a 2002-es lausanne-i csapat-világbajnokságon, amelyen a nemzetközi szövetség 200 tagállama közül csak 16 indulhat.