Vágólapra másolva!
A francia Davis-kupa-válogatott szövetségi kapitánya, Guy Forget reméli, Sebastien Grosjean képes lesz inspirálni a csapatot arra, hogy megnyerje harmadik címét a jövő heti, melbourne-i viadalon. A 23 éves francia játékos jelenleg a 6. a világranglistán, és idén kétszer is játszhatott Grand Slam-elődöntőt (Melbourne-ben és Párizsban), míg egy hete éppen az ausztrál Lleyton Hewittól kapott ki a Mesterek Kupája döntőjében.

"Amikor egy játékos kimagaslóan jó eredményekkel bír, az ösztönzőleg hat és magabiztosságot ad a csapattársaknak is" -magyarázta Forget. "Minden segítséget megadok Sebastiennek, hogy játékával feltüzelje társait és akkor nagy reményeink lehetnek a döntőben. Mert ahhoz, hogy Ausztráliát legyőzzük, a legmagasabb nívón kell játszanunk és rengeteg munkára lesz szükség."

Franciaország eddig két alkalommal nyerte el a legrangosabb trófeát: az 1991-es és 1996-os sikert követően a harmadik győzelmet éppen az "auszik" ellen szalasztották el két évvel ezelőtt. A szakvezetők egyébként megnevezték négytagú, nevezendő csapataikat, de meglepetést nem okoztak.

A csapatok (Melbourne Park, november 30-december 2.):
Ausztrália: Lleyton Hewitt, Patrick Rafter, Wayne Arthurs és Todd Woodbridge.
Franciaország: Sebastien Grosjean, Arnaud Clement, Nicolas Escude és Fabrice Santoro.

Pincési László

Korábban: