Vágólapra másolva!
A szebb napokat is megélt korábbi pehelysúlyú bokszvilágbajnok, Naseem Hamed több mint elgondolkodtató ajánlatot kapott korábbi mérkőzésszervezőjétől, Frank Waarrentől. Warren egymillió dollárt (275 millió forint) ajánlott fel, ha a WBO-szervezet korábbi bajnoka kiáll a skót Scott Harrison ellen.

Az ajánlat mellett Warren a bokszoló menedzserének, Riath Hamednek elküldött levelében arról is tájékoztatta a Hamed-klánt, hogy a találkozó színhelye Sheffield, azaz Hamed otthona lehet, az időpont pedig jövő március. A tét pedig a brit pehelysúlyú korona. Warren úgy véli, hogy Harrison képes legyőzni Hamedet, főleg azok után, hogy a múlt héten Glasgow-ban megvédte címét a szintén brit Steve Robinsonnal szemben. (Őt győzte le Kokó 2000 júniusában az Európa-bajnoki címmeccsen.)

"Harrisonnak tökéletes stílusa van ahhoz, hogy legyőzze Hamedet. Ugyanolyan nyomást képes gyakorolnia az ellenfeleire, mint Barrera, s ez komoly problémákat okoz Hamednek" - mondta Frank Warren, majd így folytatta: "Ez egy komoly ajánlat, s ez lenne az a meccs, amelyért a boksz brit szerelmesei minden pénzt kiadnának. Ráadásul még azt az előnyt is élvezheti, hogy otthonában, Sheffieldben bokszolhat."

A 24 éves Harrison Glasgow-ban a korábbi WBO-bajnok Robinsont intézte el három menetben. A győztes a következőt nyilatkozta: "Robinson volt a harmadik korábbi világbajnok, akit legyőztem. Hamed lesz a negyedik. Igazán már csak az ő skalpja hiányzik."

Noha Hamed jelenleg semmilyen címet sem birtokol, korántsem biztos, hogy elfogadja a kecsegtető ajánlatot. Elvégre a tét neki nem igazán komoly, az ellenfél viszont rá is veszélyes lehet.

Thury Gábor