Vágólapra másolva!
Tommy Brooks, Mike Tyson edzője kijelentette, Tyson akár holnap a kötelek közé lépne Lennox Lewis ellen. Köztudott, a korábbi nehézsúlyú világbajnok januárban honfitársa, Ray Mercer ellen bokszol, s aztán minden valószínűség szerint 2002. április 6-án Lewis következik.

Amikor a brit visszaszerezte a világbajnoki címet az amerikai Rahmantól, Tyson a következőt kérdezte edzőjétől: "Már holnap is kiállhatok ellene?" Ami azt illeti, Brooks szerint védence éhesebb mint valaha. Már nem azt hangoztatja, hogy a Lewis-meccs előtt egy vagy két felhozó mérkőzésre van szüksége, hanem biztos benne: szigorúan csak a Mercer elleni összecsapás előzi meg a várva várt mérkőzést. A tréner úgy véli, Tyson érzi, hogy érett a csatára, ugyanakkor azzal is tisztában van, nem lesz fiatalabb, nem húzhatja, halaszthatja a találkozó időpontját. (Ez egyébként a 36 éves Lewisnak sem érdeke). Az sem mellékes, ahogyan Tyson fogalmaz a világbajnoki övekkel kapcsolatban: ugyanúgy azt állítja, mint Lewis Rahmannal kapcsolatban, nevezetesen, hogy ő is kölcsönbe adta az öveket ellenfelének. "Azt gondolom, Mike négy meneten belül kiüti ellenfelét" - nyilatkozta edzője, Brooks.

Ezzel szemben George Foreman korábbi világbajnok éppen arra próbálja rávenni Lewist, ne álljon ki Tyson ellen. A BBC-nek azt mondta, "Lewisnak nincs szüksége Tysonra", bár tudja, hogy elkerülhetetlen az összecsapás. Foreman úgy tartja, Tyson semmi jót nem tett a bokszért: "Remélem, Lewis nem bokszol Tyson ellen, neki már nem kell semmit sem bizonyítania. Más kérdés, hogy kettőjük közül Lewis sokkal tehetségesebb. Nem beszélve arról, hogy míg a brit egy gentleman, addig Tyson ütései mellett arról nevezetes, hogy dobálja a széket, a gong után üt vagy éppen beleharap valakibe. Míg a boksz nagyon sokat tett Tysonért, addig ő sohasem dolgozott igazán keményen, ilyen keveset még nem tettek ennyi pénzért, mint ő. Én legalább tettem valamit az ökölvívásért, s ehhez senkit sem kellett megharapnom."