Vágólapra másolva!
Lleyton Hewitt és Nicolas Escude találkozójával indul pénteken Melbourne-ben az idei férfitenisz Davis-kupa-döntő, amelyben Ausztrália és Franciaország méri össze erejét.

Az ausztrálok problémáját még mindig Patrick Rafter sérülése jelenti, ám a teniszező kijelentette, meggyógyul a hét végére, így John Fitzgerald szövetségi kapitány nevezte őt is. "Nem titok, Pat még küzd a sérülésével, de egyedül ő tudja megmondani, vállalja-e a játékot. Egyelőre igent mondott" - jegyezte meg a kapitány.

A francia csapat reméli, hogy füves pálya ide vagy oda, Escude és Grosjean megismétlik januári jó teljesítményüket, és sikerrel kezdik meg a szereplést. Escude is magabiztosan tekint a Hewitt elleni találkozó elé, hiszen utolsó füves találkozásukon, Wimbledonban 4:6, 6:4, 6:3, 4:6, 6:4-re a francia teniszező győzött. "Sok minden történt Wimbledon óta, de úgy gondolom, az a siker nagy magabiztosságot adott nekem. Jól érzem magam és jók az esélyeim is" - vélekedett Escude.

Bár azóta Hewitt megnyerte a US Opent és a Mesterek-kupáját is, átvéve ezzel a világranglista vezető helyét, úgy véli, jobban kell játszania, mint az angol bajnokságon: "Escude valóban nagyon jó játékos, tudom, hogy sokkal jobban kell játszanom."

A Davis-kupa-finálé sorsolása:
Péntek, egyes:
Lleyton Hewitt - Nicolas Escude
Patrick Rafter - Sebastien Grosjean
Szombat, páros:
Wayne Arthurs, Todd Woodbridge - Cedric Pioline, Fabrice Santoro
Vasárnap, egyes
Lleyton Hewitt - Sebastien Grosjean
Pat Rafter - Nicolas Escude

Pincési László