Vágólapra másolva!
Magyarország elnyerte a 2. kadett ökölvívó-világbajnokság rendezési jogát, e szerint 2002. május 3-13. között Kecsemét ad otthont a világversenynek. Az előzetes nevezések alapján mintegy 60-70 ország 400 versenyzője érkezik az eseményre.

Négy város pályázott a vb-re, Székesfehérvár, Győr, Eger, Siófok és Kecskemét. A Magyar Ökölvívó Szövetség elnöksége a tavalyi ob-n tapasztaltak alapján az alföldi városnak ítélte oda a rendezés jogát. A MÖSZ együttmúködési és támogatási szerződést írt alá az Ifjúsági és Sportminisztériummal. Dénes Ferenc helyettes államtitkár elmondta, az ISM megkülönböztetett figyelmet szentel az utánpótláskorúak versenyeire, s ebbe a vonulatba remekül illeszkedik bele a kadett-vb.

Az előzetes jelentkezések alapján 57 egyesület és 183 fő (150 férfi, 33 női) részvételével rendezik csütörtöktől vasárnapig a férfi és női országos bajnokságot a pécsi városi sportcsarnokban. A nők között szorítóba lép a múlt heti egyesült államokbeli világbajnokság valamennyi magyar érmese, köztük a 71 kg-ban győztes Pruzsinszky Ivett. Az ob-re a felnőttbelépő 300, a gyermek 200 forintba kerül, míg a küzdőtérről 500 forintért lehet megtekinteni a mérkőzéseket. Az összecsapások csütörtöktől szombatig 14, illetve 18 órakor kezdődnek, a döntőket vasárnap 9 órától rendezik, a női finálékra szombaton este kerül sor.