Vágólapra másolva!
Ami tény: Mike Juarez nem bokszol Kovács Istvánnal a december 15-i berlini ökölvívógálán. A WBO-szervezet világbajnoki övét júniusban elvesztő pehelysúlyú bokszolónk az amerikai ellen tért volna vissza a kötelek közé. A tényről értesülve a sportnapilap címlapsztoriként félreérthetetlen "Kokó befejezi, ha nem bokszolhat Berlinben" címmel közöl interjút - Kokó az [origo]-nak adott nyilatkozatából kiderül, azért ez így nem fedi pontosan a valóságot.

- Ha nem lesz ellenfél, visszavonulsz?
- Én ezt így nem mondtam, s különben is, pályafutásom van olyan hosszú és értékes, hogy nem egyetlen napilap hasábjairól kell megtudni, hogyan döntöttem.

- Ha nem lesz ellenfeled, várható pályafutásod befejezése?
- Az, hogy ebben a pillanatban nincs ellenfelem, nem jelenti azt, hogy nem lesz meccs. Ha viszont tényleg nem lesz meccs, akkor el kell gondolkodni a hogyan továbbról. Én a vb-cím elvesztését követően ugyanis a folytatás mellett döntöttem, s ha nem lesz meccs, az azt jelenti, hogy próbáltam visszatérni, de nem miattam nem sikerült. Ebben az esetben tényleg el kell gondolkodni, mi a teendő.

- Mennyi esélyt adsz, hogy lesz ellenfeled?
- Majdnem biztos vagyok benne, hogy lesz. Ugyanúgy dolgozom tovább. Amikor például a szintén universumos Vlagyimir Klicsko tíz nappal a december elsejei gála előtt megsérült, a szervezők találtak Izonnak ellenfelet. Michalczewskivel is történt már hasonló dolog, mégsem adta fel.

- Mikorra várható, hogy lesz ellenfél?
- Bármelyik pillanatban. Az Universum Box Promotion stábja már együtt készül a gálára, rögtön megtudom, ha valami történik.

- Milyen formában érzed magad?
-
Egyre jobban megy, sokak szerint akár holnap a kötelek közé léphetnék, én úgy tartom, most jön a munka finise.

- Ha össze kellene hasonlítanod a formádat, melyik korábbi meccsed előtt voltál hasonló felkészültségű állapotban?
- A címmeccsek előtti formában vagyok.

Thury Gábor

Korábban:

Kokónak amerikai ellenfele lesz?