Vágólapra másolva!
Csütörtökön a büki sportcsarnokban a Magyarország-Szlovénia férfiasztalitenisz-mérkőzéssel a magyar válogatott számára véget ér az Európa Liga két idényen át tartó sorozata. A végeredmény meghatározza a jövő évi, zágrábi Európa-bajnokság csapatversenyeinek kiemelését.

A férfiválogatott az első szakasz csoportmérkőzései során Norvégia és Spanyolország mögött, Örményországot megelőzve a csoport harmadik helyén végzett, ami azt jelentette, hogy a most zajló második szakaszban a 19-21. helyért játszik Szlovéniával és Izraellel, és az eddigi eredmények alapján jó esélye van arra, hogy csoportelsőként zárjon.

A Szlovénia elleni első mérkőzésen Demeter Lehel, Lindner Ádám és Marsi Márton játszott, a szlovéneknél Bojan Tokic, Gregor Komac és Sasa Ignjatovic kapott játéklehetőséget. Ezen a mérkőzésen mutatkozott be a magyaroknál a Volper-Kriston edzőpáros.

A csütörtöki mérkőzésen a magyar válogatott három játékosa a Demeter Lehel (a világranglistán 193., a magyar ranglistán 9.), Fazekas Péter (139., 3.), Marsi Márton (192., 5.) Pázsy Ferenc (90., 2.) négyesből kerül ki. A szlovének a Bojan Tokic (108. a világranglisán), Gregor Komac (175.), Sasa Ignjatovic (229.) és Mitja Horvat (391.)összetételű csapatot jelölték a mérkőzésre.

A magyar válogatott győzelme esetén már biztosan a csoport élén végez függetlenül a januárra halasztott Izrael - Szlovénia mérkőzés eredményétől. Egy esetleges 3-2-es vereség a korábbi eredményeknek köszönhetően még szintén azt jelentené, hogy a magyar válogatott biztosan a legjobb függetlenül az elhalasztott találkozócsoport eredményétől.

Eddigi eredmények:
1. szakasz, csoportmérkőzések:
Örményország - Magyarország 0-3
Magyarország - Spanyolország 1-3
Norvégia - Magyarország 3-1

2. szakasz, helyosztó csoport a 19-21. helyért:
Szlovénia - Izrael 3-1
Szlovénia - Magyarország 1-3
Izrael - Magyarország 1-3
Magyarország - Izrael 3-1

Hátralévő mérkőzések:
Izrael - Szlovénia (2002. január)
Magyarország - Szlovénia (december 20., Bük)

Korábban:

Mindkettő Fazekas, mindkettő a topon