Vágólapra másolva!
A WBC-szervezet elnöke, Jose Sulaiman hiszi, ha Naseem Hamed csak az ökölvívásra koncentrál, akkor a képességeinek megfelelő eredményeket érheti el. Magyarán: ha a brit bokszoló kevesebbet foglalkozna  a szorítón kívül történtekkel, sokkal előbbre tartana.

Hamed áprilisban vesztette el veretlenségét a mexikói Marco Antonio Barrera ellenében - Sulaiman úgy véli, Hamed nem tudta, mit csináljon a kötelek között. Elsősorban azért nem, mert mentálisan nem volt rendben: "Hamed fejben vesztette el a meccset, s ha mentálisan nem vagy erős, nem tudsz nyerni" - mondta a WBC elnöke. "Bármilyen furcsa, de a bokszmeccsek is fejben dőlnek el. Ha Naseem újra az ökölvívásra koncentrálna, s minden mást félretenne, újra ő lehetne a bajnok."

Az elnök szerint - noha ő maga nem mindig örül Hamed extravagáns megnyilvánulásainak - a showman személyiségére szüksége van a sportágnak: "Egyrészt Hamed nagyon jó bokszoló, másrészt sok ember hősént tiszteli. Nem mellékesen azok is odafigyelnek rá, akik nem igazán rajonganak a bokszért."

Sulaiman nem véletlenül nyilatkozott a BBC riporterének. Mint az egyik legnagyobb világszervezet elnöke abban látja a boksz népszerúsítését, hogy Hamed visszatérjen a kötelek közé. Ez nem mellékesen még rengeteg pénzt is hozna a piacra. Ne feledjük: Hamed népszerűsége a legklasszikusabb súlycsoport, a nehézsúly klasszisainak népszerűségével vetekszik.

Ajánlat:

Kokó számára még mindig Hamed a cél