Vágólapra másolva!
Gécsek Tibor Európa-bajnok kalapácsvetőnk Veszprémben "koordinál", de közben változatlanul Szombathelyen edz, s készül az augusztusi müncheni Eb-re. A Veszprémi Egyetemi Diák Atlétikai Klubban (VEDAC) múlt szombaton Gécsek Tibort nevezték ki a dobó szakág koordinátorává, aki a jövőben az atlantai olimpiai bajnok Kiss Balázzsal együtt dolgozik majd a "kalapácsos" hagyományok továbbvitelén.

Fotó: Nemzeti Sport
Gécsek számára fontos a kalapácsvetés jövője is
- Ős-szombathelyiként és a Dobó SE versenyzőjeként a tulajdonképpeni rivális VEDAC utánpótlás-nevelésében vállalt munkát, azaz a Veszprémnek segít a pontgyűjtésben. Mit szólnak ehhez Szombathelyen?

- Akkor ezek szerint az sem helytálló, ami a sajtóban sok helyen megjelent, nevezetesen, hogy Gécsek Tibor lett Kiss Balázs edzője?
-
Erről szó nincs, ezt csak a szenzációra éhes újságírók találták ki.

- Az utánpótlásképzésben kettőjük között hogyan néz ki a munkamegosztás?
- Amint már említettem, én a szisztémát adom át, s várhatóan heti egy alkalommal megyek Veszprémbe. Balázs - úgy mint én Szombathelyen - együtt edz a fiatalokkal, és szemmel tartja őket. Neki a technikai részt illetően lesz komoly szerepe. Egy példát említve: rendkívül fontos, hogy a súlyemelés technikája megfelelő legyen, mert ha hibás, annak a későbbiekben, nagyobb súlyokon komoly következményei lehetnek, például sérülések.

- Gécsek Tibor, mint koordinátor is érdekes interjúalany, de versenyzőként egyelőre még inkább az. S mivel éppen edzés után van, kötelező egy kérdést feltenni az idei müncheni Eb kapcsán is. Készül rá?
- Igen. Egyelőre itthon, de a hónap végén ott leszek a Dobó SE immár hagyományosnak mondható év eleji a dél-afrikai edzőtáborában. S úgy tervezem, hogy az Eb-n is.