Vágólapra másolva!
Három kiemelt, Rusedski, El Aynaoui és Arazi is sikerrel vette az első fordulót a milánói ATP-tenisztornán. A hölgyek Tokióban, valamint a férfi párosok Bangalore-ban csupán kedden kezdik meg a versenyt.

A milánói ATP-viadalon remek győzelemmel kezdett a brit Greg Rusedski. A 7. helyen kiemelt teniszező 80 perc alatt intézte el a spanyol Francisco Clavet-t 7:5, 6:3-ra úgy, hogy hírügynökségi jelentések szerint több alkalommal második adogatására ütött ászt.

A marokkóiak is sikerrel vették az első akadályt: Younes El Aynaoui a dán Kristian Plesst verte 4:6, 6:3, 7:6-ra, míg honfitársa, Hicham Arazi a fiatal orosz Mihail Juzsnyijt múlta felül 7:6, 2:6, 6:3-ra. Arazi következő ellenfele a francia Nicolas Escude lesz, aki a belga Christophe Rochust verte (4:,6 6:3, 6:4). "Nehéz meccs volt. Fáradtan tértem vissza Európába az ausztrál bajnokságot követően, de szerencsére nyerni tudtam."

Milan Indoors (381 ezer dollár), 1. forduló:
Rusedski - Clavet 7:5, 6:3
Ulihrach - Nieminen 6:2, 3:6, 6:3
Davidenko - Meligeni 4:6, 6:2, 6:3
Arazi - Juzsnyij 7:6, 2:6, 6:3
Escude - Rochus 4:6, 6:3, 6:4
El Aynaoui - Pless 4:6, 6:3, 7:6

Magyar idő szerint kedden délelőtt kezdődnek meg az ATP páros világbajnokság küzdelmei az indiai Bangalore városában, ahol a wimbledoni bajnok, amerikai Jared Palmer, Donald Johnson kettős a Tom Vanhoudt, Chris Haggard belga, dél-afrikai duóval meccsel majd. "Nem élvezzük túlzottan a 920 méteres tengerszint feletti magasságot" - mondta Palmer, "Szerencsére Don képes alkalmazkodni gyorsan, így talán nem lesz baj."

A hazaiak nagy kedvencei, a Mahesh Bhupathi, Leander Paes kettős is a jó rajtban reménykedik, a Roland Garros győzteseinek a dél-afrikai John-Laffnie de Jager, Robbie Koenig kettőst kell ehhez legyőznie.

A hölgyek 1,2 millió dolláros tokiói Toray Pan Pacific Open elnevezésű viadala szintén kedden kezdődik. A selejtezőből négyen jutottak fel: a szlovák Katarina Srebotnik, a belga Els Callens, az amerikai Alexandra Stevenson, valamint a japán Saori Obata. A párosoknál a Jelena Gyementyijeva, Magdalena Maleeva duó indulhat.

Korábban:

Hingis Japánban javíthat

Pincési László