Vágólapra másolva!
Győzelemmel mutatkozott be a férfi párosok világbajnokságán az első két kiemelt, az amerikai Johnson, Palmer, valamint az indiai Paes, Bhupati kettős is. A hölgyek tokiói viadalán a szabadkártyával rajtoló orosz Kurnyikova 48 percet engedélyezett ellenfelének, míg a férfiak milánói versenyén - a kiemeltek közül elsőként - az amerikai Gambill búcsúzott.

Már az első fordulóban búcsúzott a milánói ATP-torna 4. kiemeltje, az amerikai Jan-Michael Gambill, aki a holland Sjeng Schalkentől szenvedett 7:5, 3:6, 6:3-as vereséget, személyében az első erőnyerő esett ki. Nem követte el ugyanezt a hibát a címvédő svájci Roger Federer, aki magabiztosan, 7:6, 6:3-ra verte az Australian Openen negyeddöntős osztrák Stefan Koubeket. Az ugyancsak kiemelt spanyol Juan Carlos Ferrero és Wimbledon bajnoka, a horvát Goran Ivanisevic szerdán lépnek pályára, előbbi a francia Julien Boutter, utóbbi a cseh Michal Tabara ellen.

Milan Indoors (381 ezer dollár), 1. forduló:
Sa - Caratti 3:6, 6:3, 6:4
Federer - Koubek 7:6, 6:3
Schalken - Gambill 7:5, 3:6, 6:3
Galvani - Thomann 3:6, 6:4, 6:2
Sanguinetti - Vinck 7:5, 3:6, 7:5
Kratochvil - Guadenzi 6:2, 6:2

Győzelemmel mutatkozott be hazai környezetben a Leander Paes, Mahesh Bhupathi kettős. A bangalore-i páros ATP-világbajnokság nyitónapján az indiai kettős simán verte a dél-afrikai John-Laffnie de Jager, Robbie Koenig duót. A 2. helyen kiemelt Paesék 6:2, 6:3-ra nyertek, és remélik, képesek lesznek elfelejteni a pályafutásuk során eddig háromszor is elbukott finálét. Legutóbb két éve, Dél-Afrikában vesztettek, akkor a döntőben az amerikai Donald Johnson, Piet Norval kettős verte őket. Johnson egyébként jelenleg is versenyben van, ráadásul honfitársa, Jared Palmer oldalán ők az első helyen rangsoroltak. Nyitányként hatalmas csatában, két rövidített játékot is beiktatva 6:7, 7:6, 6:3-ra verték a Tom Vanhoudt, Chris Haggard belga, dél-afrikai kettőst.

Párosok Challenge-kupája (350 ezer dollár), 1. forduló:

Touchtel csoport:
Mike Bryan, Bob Bryan - Leach, Ellis Ferreira 6:4, 5:7, 6:4
Johnson, Palmer - Vanhoudt, Haggard 6:7, 7:6, 6:3
Bharti csoport:
Knowles, McPhie - Pala, Vizner 6:1, 3:6, 7:5
Paes, Bhupathi - De Jager, Koenig 6:2, 6:3

A hölgyek egyetlen viadalán, Tokióban sikeresen mutatkozott be Anna Kurnyikova. A friss ausztrál bajnok (Hingisszel párosban nyert) 6:3, 6:0-ra verte a spanyol Cristina Torrens-Valerót, annak ellenére, hogy mindjárt a mérkőzés elején elvesztette adogatójátékát. "Úgy éreztem magam, mint egy kezdő, amikor pályára léptem" - mondta Kurnyikova, akinek 48 percre volt szüksége a győzelemhez. "Most már olyan, mintha hal lennék a vízben. Egyre több mérkőzésre lesz szükségem, és akkor a világranglistán is feljövök. Úgy érzem, máris 75 százalékos állapotban vagyok."

Kurnyikova a második fordulóban az orosz Jelena Gyementyieva és a japán Saori Obata összecsapásának győztesével mérkőzik majd. Az első kiemelt svájci Martina Hingis erőnyerőként lépett a második körbe, ahol a német Marlene Weingartner lesz az ellenfele.

Pan Pacific Open, Tokió (1,2 millió dollár), 1. forduló:
Magdalena Maleeva - Bedanova 6:4, 6:4
Coetzer - Raymond 7:5, 6:4
Kurnyikova - Torrens-Valero 6:3, 6:0
Grande - Tujaganova 7:6, 6:3
Schett - Serna 6:1, 6:3
Weingartner - Fujiwara 6:1, 7:6
Salerni - Tanasugarn 6:3, 3:6, 6:2