Vágólapra másolva!
Megtörtént a megerősítés: a pehelysúlyú profi ökölvívás fenegyereke, Naseem Hamed menedzsmentje hivatalosan is bejelentette: a brit öklöző március 23-án Londonban az Európa-bajnoki címéről lemondott spanyol Manuel Calvo ellen lép a kötelek közé.

"Jó, hogy már visszajöhetek" - kommentálta a BBC-nek a WBO-szervezet korábbi világbajnoka, aki tavaly áprilisban elvesztett Barrera elleni találkozóját követően nem lépett a kötelek közé. Hamed biztos benne, hogy legyőzi ellenfelét, akit eddigi 38 hivatásos meccsén nem ütöttek ki.

"A Barrera elleni meccs után úgy éreztem, pihenőre van szükségem, sok időt szerettem volna eltölteni a családommal" - mondta Hamed. "Barrera nem rendített meg, de azon az estén jobb volt nálam. Remélem, ha alkalmam lesz, visszavágok neki. Honfitársam, Lennox Lewis példája van előttem, az ahogyan a Rahman elleni kiütését követően visszakapaszkodott."

Hamed Mike Tysonról is nyilatkozott: "Szerintem a közönségnek csak rossz benyomásai vannak Mike-ról, pedig Tyson nem olyan, mint amilyennek mutatja magát. Számos alkalommal találkoztam Tysonnal zárt ajtók mögött, amikor sem kamerák, sem senki más nem zavarta. Az emberek csak a rossz oldaláról ismerik Mike-ot."

Hamed ugyanakkor elismerte: "Nem értek egyet azzal, amit a sajtókonferencián tett. Úgy gondolom, az újságírók előtt népszerűsíteni kell egy meccset, nem pedig verekedni előtte. Hozzáteszem, nem ez Mike arca, az emberek csak azt látják, ami előttük zajlik a tévében."

Azt persze nem tudni, hogy az emberek látják-e majd április 6-án Tyson Lewis elleni meccsét. Nevadában visszavonták Iron Mike engedélyét, de ez nem jelenti azt, hogy más országban vagy éppen az Egyesült Államok más államában ne lehessen megrendezni a meccset.

Kalifornia állam sportbizottsága február 9-én ül össze, hogy megvitassa, Tyson bokszolhat-e Los Angelesben, ahol a találkozó színhelye a STAPLES Center lenne, amelyben a két NBA-csapat, a Lakers és a Clippers meccseit rendezik. A sportkomplexum igazgatója, Tim Leiweke elmondta, az ügy jelenleg még cseppfolyós állapotban van.

Korábban Nagy-Britannia és Dánia merült fel lehetséges helyszínként, azóta Dél-Afrika is csatlakozott. Rodney Berman dél-afrikai promóter mindenesetre kijelentette, ő azon van, hogy Dél-Afrikába vigyék a nagy érdeklődéssel várt összecsapást.

Korábban: