Vágólapra másolva!
Pénteken a tenisz Davis-kupa Világcsoportjának első körében Nagy-Britannia - Svédország mérkőzésre kerül sor. A találkozót a birminghami Nemzeti Sportpalotában rendezik, s a lefektetett pálya lassúbb, mint amit a vendégek vártak.

A svéd teniszezők részéről Jonas Björkman elmondta: sokkal gyorsabb pályára számítottak, mint a Taraflex szőnyeg: "Nagyon meglepett minket, hogy a vendéglátók ezt választották. Valami egészen gyors pályára számítottunk, de ez nagyon lassú" - mondta a huszonkilenc éves Björkman.

Persze mindennek megvan az oka, mondhatnánk. Henman és Rusedski, a britek két menője hiába mozog otthonosan a füvön vagy az ahhoz hasonló gyorsaságú pályákon, a birminghami felület ahhoz a bázeli fedett pályás borításhoz hasonlít, amelyen idén Henman és Rusedski is jól játszott.

A britek egykori sztárja, ma pedig szövetségi kapitánya, Roger Taylor elmondta: teljesen elégedett a pályával, s játékosai is jól alkalmazkodnak ahhoz: "Egyáltalán nem lassú a felület, közepesen gyorsnak mondanám" - válaszolt a svédek észrevételére Taylor.

Lélektanilag Björkman előnyben van a britekkel szemben, mert az ausztrál bajnokságon legyőzte Henmant, de a svédek tudják, hogy a páros lehet a döntő: "A páros mindig fontos, de ezen a meccsen különösen" - mondta Björkman. Björkman mellett - akinek párja a nemzetközi versenyeken a világ egyik legjobbja, az ausztrál Woodbridge - a másik svéd párosban akár az ausztrál bajnok Thomas Johansson, akár Thomas Enqvist vagy Magnus Larsson is lehet.

Björkman hozzátette: a svéd-brit teniszpárharccal csak kezdődik a rivalizálás, ugyanis a futball-vébén a két együttes egy csoportba kapott besorolást.