Vágólapra másolva!
A második játéknap után még Nagy-Britannia vezetett 2-1-re Svédország ellen a Davis-kupában, de a végén a svédek 3-2-re nyertek.

A harmadik napon Enquist Henmant, Thomas Johansson Rusedskit győzte le. A Birminghamben rendezett találkozó végeredménye - ha nem is egyértelműen a legnagyobb meglepetése a Világcsoport küzdelmeinek, de - mindenképpen figyelemre méltó. Az angolok joggal csalódottak.

Roger Taylor szövetségi kapitány nem rejtette véka alá elkeseredését: "Ez a legnagyobb Davis-kupa kudarc, amelyet valaha elszenvedtünk" - mondta. Ugyanakkor a svédeket is dicsérte: "Egy nagyon erős csapattól kaptunk ki, a svédek megmutatták, miért szerepelnek jól a Davis-kupában. Voltak lehetőségeink, de az ellenfél fantasztikus teljesítményt nyújtott. Amikor 2-1-re vezettünk, bíztam benne, hogy nyerünk, de az utolsó napon a három remek játékossal rendelkező ellenfél fordított. Az sem mellékes, hogy nálunk Henman és Rusedski mind a három napon pályára lépett. Elfáradtak."

Tim Henman így értékelt: "A vasárnapi meccsem előtt kilenc játszmát játszottam, ellenfelem, Enquist mindössze hármat. Ennek ellenére közelebb álltunk a győzelemhez, de végül, ha csak árnyalatnyival is, az ellenfél fölénk nőtt. Greg Rusedski véleménye: "Ha valamilyen módon meg tudtam volna nyerni a harmadik játszmát Johansson ellen, akkor azt hiszem, vidámabban ücsörögnénk itt. "Az ellenfél egy kicsit balszerencsés volt, a briteknek jó csapatuk van" - mondta a svédek kapitánya, Carl-Axel Hageskog.

Thury Gábor

Korábban: