Vágólapra másolva!
Véglegessé vált, hogy március 16-án Stuttgartban Vlagyimir Klicsko, a WBO-szervezet nehézsúlyú ökölvívó-világbajnoka a dél-afrikai Francois Botha ellen védheti meg titulusát.

A címvédő nem mindennapi rekorddal rendelkezik: 38 meccséből 37-et megnyert, ebből 35-öt idő előtt fejezett be, s csupán egy veresége van. Botha mérlege 44 győzelem (28 KO), három vereség, egy döntetlen. Három évvel ezelőtt a Fehér Bölénynek nevezett dél-afrikai vezetett Tyson ellen, amikor a hatodik menetben leléptették a volt világbajnok ellen.

Klicskótól távol áll, hogy lebecsülje ellenfelét. "Botha rengeteg tapasztalattal rendelkező ökölvívó. Jól bokszolt, mielőtt Mike Tyson kiütötte. Tisztelem őt, nem fogom lebecsülni" - nyilatkozta a címvédő.

Az összecsapásnak a stuttgarti Hanns-Martin Schleyer sportcsarnok ad otthont, ahol az Universum Box Promotion felvezető programjában Kovács István is a kötelek közé lép.

Botha negyedszer bokszol vb-címért. 1995-ben a legyőzte a Sauerland-istálló menőjét, a német Axel Schulzot az IBF-szervezet világbajnoki övéért, amit aztán elvettek tőle, mert pozitív szteroidtesztet produkált.

A 25 éves Klicsko tavaly októberben Ray Mercer ellen bokszolt volna, de a találkozó kútba esett, majd az ukrán vállsérülést szenvedett, így elmaradt a David Izon elleni meccse is.