Vágólapra másolva!

Férfipárbajtőr Vk: kilenc magyar a 64 között

Kilenc magyar vívó vehet részt szombaton a budapesti férfipárbajtőr Világkupa-verseny 64 legjobbjának küzdelmében.

A hét elején még úgy tűnt, hogy a 32. Siemens-MÁV Tokaj-expressz férfipárbajtőr Világkupa-verseny mezőnye jóval kisebb lesz az elmúlt években megszokottakhoz képest. Ám a pénteki selejtező kezdetére a "nagyok" közül is majdnem mindenki befutott. Az elitből gyakorlatilag csupán a franciák és az észtek hiányoznak, így a világranglista vezető francia Jeannet, viszont a második (a német Fidler), a harmadik (a 2001-es egyéni világbajnok olasz Milanoli), a negyedik (a verseny tavalyi győztese, az olasz Rota) és az ötödik (a német Strigel) is eljött Budapestre.

A tegnapi selejtezőn ők természetesen nem voltak érintettek, hiszen a Vk-versenyeken az indulók közül a legjobb 16 automatikusan felkerül a 64-es táblára. Ez a kedvezményezettség a 26 ország 152 indulója (!) közül csupán egyetlen magyar vívóra vonatkozik: Fekete Attila 16. helye a világranglistán a 10. kiemelést éri. Az elmúlt évi nimes-i vb-n győztes csapatunk további három tagja kicsúszott a tizenhatból; Kulcsár Krisztián 18., az indulást betegen, influezásan vállaló Kovács Iván 19., Imre Géza 21.

De a selejtező egyiküknek sem okozott gondot, hiszen Kulcsár és Kovács a csoportjából egyaránt hibátlan mérleggel (6 győzelem/0 vereség) zárt, Imre 4/2-vel, így neki még az ukrán Pavlovot is le kellett gyűrnie, hogy feljusson a 64-es főtáblára. A Tokaj-expresszre a kiemelt Fekete mellé még nyolc magyar vívó szállt fel (Kulcsár, Kovács I., Imre, Somfai, Horváth Á., Kolczonay E., Kolczonay G., Boczkó), a robogás szombaton 9 órakor folytatódik a Nemzeti Sportcsarnokban, a végállomás a Westend Hilton Hotel, ahol 14 órakor rendezik a döntőt.

Fábik Tibor

Korábban: