Vágólapra másolva!
Londonban sajtótájékoztatót tartottak a spanyol Manuel Calvo és Naseem Hamed március 23-án esedékes bokszmérkőzése kapcsán. A brit pehelysúlyú nem hazudtolta meg önmagát, hiszen kijelentette: visszatérése középpontjában a Marco Antonio Barrera elleni mérkőzés áll.

Calvo és Hamed az IBO-szervezet övéért lép a kötelek közé, de a "Herceg" kijelentette, számára sokkal fontosabb, hogy összecsapjon Barrerával - akitől egyszer már kikapott.

"Akát nyer, akár veszít Morales ellen, én Barrerát akarom, mert amikor kikaptam, a képességeimnek csak a 30 százalékát nyújtottam. Tudom, ha 100 százalékos állapotban vagyok, akkor megverem. A kritikusaim pedig azt mondanak, amit akarnak" - nyilatkozta a csinos körszakállt növesztett Hamed, aki viszont korábbi edzőjét, Emanuel Stewardot illette kritikával, majd beszélt a Calvo elleni találkozóról is: "Ellenfelemet senki sem állította meg, de Isten úgy akarja, hogy kiüssem őt."

A tervek szerint a találkozó után Hamed az ellen a Johnny Tapia ellen lépne a kötelek közé, aki március 23-án a Herceggel egy programban Angel Vasquez ellen bokszol a London Arenában. Mint korábban már megírtuk: Hamed három mérkőzésre szóló szerződést kötött az HBO tévétársasággal.

Hamed számára tulajdonképpen szabad a pálya, s az IBF-szervezet döntése értelmében a másik brit, a nehézsúlyú Lennox Lewis is bokszolhat Mike Tysonnal. A szervezet korábbi verdiktje ugyanis az volt, hogy amíg Tyson körül normalizálódik a helyzet, addig Lewis, az IBF és a WBC bajnoka ne egyesített címeit védje meg, hanem álljon ki az IBF soros kihívójával, Chris Byrddel (Tyson a WBC-szervezet kihívója). Lewis kérvényezte az IBF-nél, hogy ne Byrd, hanem Tyson ellen állhasson ki. A szervezet végrehajtó bizottsága végül most engedélyezte a Lewis-Tyson mérkőzést, azzal a feltétellel, hogy a feleknek legkésőbb júniusig mérkőzniük kell. A tervezett időpont június nyolcadika.

Thury Gábor