Vágólapra másolva!
Kéthetes kezelés után elhagyta a kórházat Rulon Gardner. Az amerikai olimpiai bajnok birkózó, aki Sydneyben a legendás orosz Karelint verte a kötöttfogásúak nehézsúlyú kategóriájában, tolókocsiban távozott a kórházból, ahová hétfőn kell visszatérnie.

Egyelőre nem tudni, folytathatja-e pályafutását Rulon Gardner. Az amerikai kötöttfogású birkózó olimpiai és világbajnok február 15-én került kórházba, miután hójárójával elakadt a Bridger-Teton nemzeti erdőben és 17 órát töltött a mínusz 25 fokos hidegben, súlyos fagyási érülései ellenére azonban egy lábujját sem kellett amputálni. A sportoló pénteken kis időre - tolókocsiban - elhagyta az Eastern Idaho Regional Medical Centert, ahová hétfőn kell visszatérnie.

"Egyelőre szeretne az életbe visszatérni" - nyilatkozta Reed Gardner az Idaho Falls-i Post Register című újságban. "Nagyon jól van, de tudjuk, a felépülés még nehéz procedúra."

2000 olimpiai bajnoka nagy népszerűségnek örvend hazájában, hiszen Sydneyben ő szakította meg az orosz Alexander Karelin 13 éves veretlenségét.

Pincési László

Korábban: