Vágólapra másolva!
Kótai Mihály tizenötödik profi ökölvívó-mérkőzésén lép a kötelek közé március 9-én az Elektromos csarnokában. A magyar nagyváltósúlyú bokszolónak ez lesz az első tízmenetes találkozója. Ellenfele a harmincéves francia, David Saraille. A rutinos ellenfél eddigi harmincnégy mérkőzéséből tizenkilencet megnyert, ebből hét K.O., tizenötöt elveszített.

Március 9-én az Elektromos csarnokában tizenegy pár lép a kötelek közé, köztük a Polish Boxing Promotion reménysége, a huszonhat éves Kótai Mihály. A szakemberek szerint a jó ütőerővel rendelkező magyar menedzselését nem sietik el az érdekeltek, Veres László menedzser elmondta: Kótai a nyáron akár valamelyik szervezet interkontinentális övéért is bokszolhatna, de nem akarják az amatőrök között korábban Eb-bronzot szerző Kótai felkészítését elkapkodni. Ennek érdekében Szántó Imre vállalta el a felkészítését. A magyar válogatott szövetségi kapitánya 2004-ig mindenképpen az amatőr válogatott mellett marad, de Kótain keresztül belekóstol a profi bokszba is. Mivel az amatőrszabályok tiltják a profikkal egyidejűleg való együttműködést, ezért nem Szántó áll majd szombaton a szorítósarokban, hanem a válogatottban is segítője, Szabó Nagy Gyula.

Kótai olyan neves ellenfelek ellen kesztyűzött a felkészülés során, mint a dán Európa-bajnok, Christian Blatt. Kótai jelenleg már a formábahozás időszakában jár.

Az est további programjában az ukrán Roman Dzuman lép a kötelek közé Szakállas Ferenc ellen, a tét az IBO-szervezet intekontinentális bajnoki öve. A szintén ukrán Szergej Marcsuk a belga Alex Polizzi ellen bokszol. Kótai és Szakállas meccsét a Sport1 élőben közvetíti.

Thury Gábor

Korábban: