Vágólapra másolva!
Nemcsak Kuti Kis Rita és Mandula Petra, de a selejtezőben diadalmaskodó Kapros Anikó és Gubacsi Zsófia is részt vesz az Indian Wells-i, 2,1 millió dolláros tenisztornán. A férfiaknál Sávolt Attila az osztrák Hipfl ellen kezd a Delray Beach-i tornán.

Egyelőre még csupán a hölgyek selejtezői kezdődtek a kaliforniai Indian Wellsben, a 2,1 millió dolláros (580 millió forint) tenisztornán. A két magyar főtáblás, Mandula Petra és Kuti Kis Rita mellett még két magyar játékosért szoríthatunk. A kvalifikációban a kettes számú stadionban lépett pályára Kapros Anikó, aki az amerikai Liut verte 6:0, 6:4-re, míg Gubacsi Zsófia a szintén amerikai Yelsey ellen győzött simán, 6:0, 6:0-ra. Gubacsi következő ellenfele az olasz Sassi (154. a világranglistán) lesz, míg Kapros a francia Razzanóval (101.) találkozik. A főtáblára jutáshoz még két mérkőzést kell nyerniük a magyaroknak.

Az arizonai Scottsdale-ben, a Franklin Templeton Classic nevű tornán az esélyesek győzelemmel mutatkoztak be. Az első fordulót simán vette a brit Greg Rusedski, aki 4:6, 6:1, 7:5-re verte Squillarit és ezzel ő lehet Andre Agassi második fordulóbeli ellenfele (persze ehhez Agassinak le kell győznie a spanyol Francisco Clavet-t). Nyert a spanyol Felix Mantilla is, aki igencsak kalandos félévet tudhat a háta mögött. Az ötödik helyen kiemelt spanyol a német Kohlmannt verte 6:3, 7:5-re, ezzel megszakad féléves nyeretlenségi sorozata. "Fantasztikus, hogy megint nyertem!" - lelkendezett Mantilla, aki tavaly szeptemberi, palermói tornagyőzelme óta mindenhol (Bécs, Stuttgart, Basel, Párizs, Melbourne) az első körben kiesett. Igaz, azért nem panaszkodhat: decemberben oltár elé vezette kedvesét, Martát, akivel nem olyan régen tért vissza Spanyolországba a nászútról.

Pacific Live Open, Indiana Wells (2,1 millió dollár)
selejtező:
Kapros - Liu 6:0, 6:4
Gubacsi - Yelsey 6:0, 6:0

Franklin Templeton Classic, Scottsdale (400 ezer dollár)
1. forduló:
Ferreira - Mamiit 2:6, 6:3, 6:2
Rusedski - Squillari 4:6, 6:1, 7:5
Balcells - Blanco 7:6, 6:3
Mantilla - Lee 6:2, 6:7, 7:5
Malisse - Joyce 6:1, 6:2
Corretja - Kohlmann 6:3, 7:5

A floridai Delray Beachen az International Tennis Championships elnevezésű tenisztornán már az első fordulóban kiesett az osztrák Koubek, miután 3:6, 6:3, 6:2-re kikapott az amerikai Russeltől. Sávolt Attila bemutatkozására még várni kell, ellenfele a nyolcadik helyen kiemelt osztrák Markus Hipfl lesz. Ez jó előjel Attilának, hiszen ATP-tornán eddig egyszer meccselt ellenfelével és 1999-ben Nettingsdorfban salakon 6:1, 6:0-ra győzött ellene.

International Tennis Championships, Delray Beach (400 ezer dollár)
1. forduló:
Nieminen - Goldstein 6:1, 6:2
Dupuis - Diaz 6:4, 6:1
Burgsmüller - Simoni 6:2, 4:6, 6:2
Sa - Verkerk 6:4, 6:4
Russell - Koubek 3:6, 6:3, 6:2
Fish - Stoliarov 6:4, 2:6, 7:6
Lopez - Woodruff 6:7, 6:3, 6:4

Az Egyesült Államok Teniszszövetsége kijelölte a Davis-kupa negyeddöntő színhelyét. Mint ismert, az amerikai csapat Spanyolországgal került szembe, emiatt nem salakon és kemény borításon, hanem füvön fogadják az ellenfelet. A helyszín Houston lesz, április 5-7-ig itt lép pályára a Patrick McEnroe vezette "válogatott". Érdekesség, hogy ez lehet az első alkalom, amikor Pete Sampras, Wimbledon hétszeres bajnoka Anglián kívül játszik füves pályán.

Pincési László

Ajánlat:

Fórum:

Tenisz