Vágólapra másolva!
Teljesen felépült rákbetegségéből az egykori wimbledoni párosbajnok, az amerikai Corina Morariu, akinél tavaly májusban fedezték fel a szörnyű kórt. A teniszező már visszatérését tervezgeti, amely akár másfél hét múlva is bekövetkezhet.

A hírek szerint teljesen kigyógyult súlyos betegségéből Corina Morariu. A huszonnégy éves amerikai teniszezőnőnél tavaly májusban leukémiát diagnosztizáltak, emiatt a kemoterápiás kezelés idejére hosszú heteken keresztül a miami Jackson Memorial Hospital betege volt. Sajtóértesülések szerint a nyolc hónapos gyógyulás után a sportoló március 18-án már rajthoz is állna a Turnberry Isle Resort and Club által rendezett WTA-tornán.

"A legrosszabbon már túl vagyunk" - nyilatkozta az édesapja, dr. Albin Morariu. "Eddig napról napra, hétről hétre éltünk, most már merünk hónapokban és években is gondolkodni. Corina még nem szászázalékos, de pszichésen fantasztikus. Azt mondta, most éli élete legjobb időszakát."

Morariu eddig két alkalommal nyert Grand Slam-tornát: 1999-ben Lindsay Davenporttal lett wimbledoni bajnok, majd 2000-ben a dél-afrikai Ellis Ferreira oldalán az Australian Openen diadalmaskodott.

Pincési László

Korábban: