Vágólapra másolva!
Kótai Mihály 15. profi ökölvívó-mérkőzését is győzelemmel zárta. A Polish Boxing Promotion nagyváltósúlyú versenyzője technikai KO-val verte francia David Saraille-t az Elektromos sportcsarnokában. Kótai pályafutása tizedik idő előtt befejezett győzelmét aratta.

Nagyváltósúlyban Kótai Mihály ellenfele a harmincéves David Saraille eddigi pályfutása során tizenkilenc győzelmet aratott, s tizenöt vereséget szenvedett, legutóbb a hatodik menetben KO-val verte ellenfelét. Hivatásos pályafutását 1994-ben kezdte, s nem valószínű, hogy szívesen emlékszik a szombati estére. Kótai Mihály első tízmenetes találkozója negyedik menetében véget vetett a mérkőzésnek. A rutinos francia rendre eljátszotta, hogy ellenfele lefogja, sőt a második menetben egy vélt sérelmet úgy torolt meg, hogy mindkét lábánál fogva felemelte Kótait. Tulajdonképpen kiegyenlített volt a meccs, de Kótai a negyedik menetben meglepte a franciát, akire a mérkőzésvezető rászámolt, majd egy jobb, bal, jobb hármast követően Kótai sorozott, a bíró véget is vetett a küzdelemnek.

"Többször elkövettem azt a hibát, hogy azt hittem, megvan a mérkőzés, és kicsit elhamarkodottan kezdtem támadni" - értékelte teljesítményét Kótai. "Az ellenfél azonban nagyon erős volt, jól bírta a csapásokat, és többször váratlanul visszaütött. A TKO-val elégedett vagyok, de a védekezésemen még javítanom kell."

Kótai Mihály legközelebb áprilisban 13-án, Liverpoolban bokszol, májusban pedig ismét itthon lép kötelek közé.

Az est folyamán egy vb-címmérkőzésre is sor került. Az IBO-szervezet váltósúlyú interkontinentális bajnoka, az ukrán Roman Dzuman kihívója a Felix Boxing Promotion öklözője, Szakállas Ferenc volt. Az ukránnak ez volt az első címvédése, sokáig úgy tűnt, hogy egyben az utolsó is, mert képtelen volt eltalálni Szakállast, aki több beugrásából megütötte az ukránt. Aztán az ötödik menetre vagy Szakállas fáradt el vagy Dzuman támadt fel, mindenesetre Dzuman a sarokban megsorozta Szakállast, s a mérkőzésvezető véget vetett az ütközetnek, a címvédő ukrán technikai KO-győzelmét kihirdetve.

Thury Gábor