Vágólapra másolva!
Az amerikai Andre Agassi pályafutásának ötvenedik, az olasz Davide Sanguinetti idei harmadik sikerével értek véget a múlt heti tenisztornák. Ezen a héten összesen egy helyszínen rendeznek versenyeket: Indian Wellsben a hölgyek már a negyedik forduló előtt járnak, míg a legjobb férfiak a héten kezdik meg a versengést. Szerencsére Sávolt Attila is felverekedte magát a főtáblára, ahol a dél-afrikai Ferreira lesz az ellenfele.

Ötvenedik tornagyőzelmét aratta Andre Agassi, miután a scottsdale-i, 400 ezer dolláros tenisztorna döntőjében 6:2, 7:6-ra legyőzte a spanyol Balcellst. Az amerikai játékos ezzel a nyolcadik olyan teniszező lett, aki a történelem során elérte ezt a szép jubileumot, az aktív játékosok közül csak Pete Sampras nyert több ATP-tornát (63-at). "Mindig ő segített át életem kritikus időszakain. Nála jobban senki nem szereti a teniszt" - mondta Agassi, aki a győzelmet édesapjának ajánlotta.

Franklin Templeton Classic, Scottsdale (400 ezer dollár)
Döntő:
Agassi - Balcells 6:2, 7:6

A barátok és a család teljes örömét rontotta el Davide Sanguinetti a floridai Delray Beachen rendezett viadalon, ahol a helyiek szeme fényét, Andy Roddickot győzte le a döntőben. Az eredmény, annak ellenére, hogy az amerikai tinisztárt tartotta mindenki esélyesebbnek azért nem meglepő, mert Sanguinetti idén ezzel már harmadik tornagyőzelmét aratta. Előbb Milánóban a svájci Federer (7:6, 4:6, 6:1), majd Wroclawban a francia Dupuis (6:3, 6:2) volt a szenvedő fél. "Fantasztikus érzés, csak nehogy felébredjek" - értékelte győzelmét Sanguinetti, aki az elődöntőben a címvédő Gambillt verte. "Szeretnék még sokat álmodni, sokszor nyerni, mert ez a nagyon jó érzés. Egyelőre minden jobban alakul, mint ahogy vártam."

International Tennis Championships, Delray Beach (400 ezer dollár)
Döntő:
Sanguinetti - Roddick 6:4, 4:6, 6:4

Az esélyesek közül egyedül a jugoszláv Dokic nem élte túl a harmadik fordulót a kaliforniai Indian Wellsben rendezett tenisztornán. A teniszező, aki utóbbi két tornáját sérülés miatt feladta, nagyon simán, 6:3, 6:0-ra kikapott a luxemburgi Anne Kremertől és kiesett. "Ismét megsérült a lábam, így csak ötvenszázalékos voltam, de nagyon igyekeztem. Sajnos nem sikerült, így rendkívül csalódott vagyok" - kesergett Dokic.

A harmadik helyen rangsorolt belga Justine Heninnek, a második kiemelt svájci Martina Hingisnek és a dél-afrikai Amanda Coetzernek nem okozott gondot a továbbjutás, meglepetésre azonban a francia Nathalie Dechy legyőzte az esélyesebbnek tartott orosz Jelena Gyementyijevát.

Ami a férfiakat illeti: a héten már a legjobbak is bekapcsolódnak a versengésbe, és harcba szállnak a 2,95 millió összdíjazású versenyen. Nagyon jó hír, hogy a roppant erős mezőnyben Sávolt Attila is felverekedte magát a főtáblára, miután a selejtező második körében legyőzte a heteken belül kétszer is ellene játszó spanyol Francisco Clavet-t (6:4, 7:6). Ellenfele az első fordulóban a dél-afrikai Wayne Ferreira lesz, aki ellen még soha nem játszott, és aki egy hete éppen Pete Samprast verte... Amennyiben Sávolt hatalmas bravúrral továbbjutna, a következő körben a melbourne-i bajnok svéd Tomas Johansson következhetne...

A mezőny erősségére jellemző, hogy már az első fordulóban is olyan találkozókra kerül sor, mint a Rusedski (brit)-Ferrero (spanyol), a Kafelnyikov (orosz)-Björkman (svéd), a Santoro (francia)-Grosjean (francia), vagy a Hewitt (ausztrál)-Moya (spanyol) mérkőzés. Természetesen indul a tavalyi finálé két résztvevője is: 2001-ben a döntőben Andre Agassi 7:6, 7:5, 6:1-re verte Pete Samprast.

Indian Wells (2,1 millió dollár)
3. forduló:
Henin - Serra Zanetti 6:3, 6:0
Raymond - Panova 6:2, 6:1
Miskina - Dechy 7:6, 7:5
Kremer - Dokic 6:3, 6:0
Sanchez-Vicario - Bedanova 6:4, 6:4
Smashnova - Dyrberg 1:6, 6:3, 6:2
Gagliardi - Husarova 6:2, 6:0
Hantuchova - Schett 5:7, 6:3, 6:1
Stevenson - Gyementyijeva 6:4, 0:6, 6:4
C. Black - Tanasugarn 3:6, 7:5, 6:1
Farina Elia - Osterloh 6:4, 6:3
Hingis - Lihovceva 6:3, 6:3
Coetzer - Marrero 4:6, 7:5, 6:0
Sugiyama - Tulyaganova 6:2 6:3

Férfiak, selejtező, 2. forduló:
Sávolt - Clavet 6:4, 7:6

Pincési László

Korábban: