Mühlegg visszavonul

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Kijelentette: minden valószínűség szerint abbahagyja az aktív sportolást, és ezt már a játékokon elhatározta. " Az 50 km utolsó 50 méterén tudtam, hogy ez életem utolsó versenye" - nyilatkozott a spanyol ABC című lapnak, bár később hozzátette, hogy még átgondolja a döntést.

Mühlegg továbbra is kitart amellett, hogy semmiféle tiltott szert nem használt, és ezt be is fogja bizonyítani. "Vannak, akik nem akarják, hogy a spanyolok ennyi érmet nyerjenek" - mondta a német származású versenyző, aki 30 km-en és az üldözéses számban is győzött. "Bár nem vagyok sírós típus, de az eset miatt sok könnyet ejtettem. Megértem, hogy a történtek után sem I. János Károly király, sem José María Aznar kormányfő nem volt hajlandó fogadni."

Az El Mundo csütörtöki száma arról számolt be, hogy Juan Antonio Gómez-Angulo sportügyi államtitkár bejelentette: Mühlegg eltiltása alatt megvonják a sífutó anyagi támogatását.

Lazutyina és Danyilova benyújtotta fellebbezését

Benyújtotta fellebbezését a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) a Salt Lake City-i téli olimpián doppingoláson ért két orosz sífutó, Larissza Lazutyina és Olga Danyilova. A CAS illetékese azt mondta: a két sportolónak és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak írásban kell közölnie álláspontját, de természetesen meghallgatásra is sor kerül majd. Az eljárás várhatóan négy hónapot vesz igénybe.

A sífutókat február 21-én ellenőrizték, a szervezetükben darbepoetin nyomaira bukkantak. Mivel az eredményre csak három nap múlva derült fény, a záró napon mindketten elindultak 30 km-en. A pozitív teszt ismeretében azután Lazutyinát megfosztották az első, Danyilovát a nyolcadik helyétől.

Ügyvédeik szerint nonszensz, hogy olyan készítmény használata miatt kell védekezniük, amely nincs rajta a tiltott szerek listáján. A NOB orvosi bizottsága erre a felvetésre korábban úgy reagált, hogy a darbepoetin még csak néhány hónapja jött "divatba", ezért nem szerepel a felsorolásban. Ugyanakkor az illetékesek az olimpia előtt mindenkit figyelmeztettek arra, hogy ez is doppingszernek minősül.

Korábban: