Vágólapra másolva!
Roberto Duran hivatalosan is bejelentette visszavonulását. A négy alkalommal is világbajnoki címet szerzett ökölvívó Panamavárosban tette hivatalossá szándékát.

"Visszavonulok az ökölvívástól. Balesetem után nagyon hosszú időbe telt a felépülésem. Nyolc bordám eltörött, megsérült a tüdőm, s a kezem is eltört. Jobb, ha visszavonulok, mást is akarok ezentúl csinálni a bokszon kívül. Most Miamibe repülök, aztán pedig Londonba."

Amikor anyagi helyzetéről kérdezték, a következőket mondta: "Nincs olyan sok pénzem, hogy bárkinek adjak belőle, de olyan kevés sincs, hogy akárkitől kérnem kelljen. Ahhoz elég, hogy felneveljem a gyerekeimet, s jól éljek. Istennek köszönhetően megdolgoztam érte, s ha az egészségem engedi, addig dolgozom, ameddig bírok." Az ötvenéves Duran ünnepélyes búcsúztatását nyáron Panamavárosban tervezik, ahová híres bokszolók érkezését várják: "Nem tudom, Tyson eljön-e, ez attól függ, kell-e készülnie valamilyen meccsre. De Cuevas, Holyfield, Arguello, Camacho eljönnek, s lehet, hogy Trinidad is ott lesz" - mondta Duran.

Az IBF-szervezet nagyközépsúlyú bajnoka, a német Sven Ottke ugyanezen szervezet ranglistavezetője ellen bokszol június elsején Nürnbergben (a ranglista először a bajnokot jegyzi, majd a sorrendet). A bajnoki címét múlt szombaton éppen tizedszer megvédő német ellenfele az amerikai Thomas Tate, akivel már korábban is találkozott: 1999-ben Magdeburgban a tizenegyedik menetben technikai döntéssel a német győzött, mert az amerikai egy összekoccanás során fejsérülést szenvedett. Nem hivatalos források szerint Ottke négy mérkőzésre szóló, 5 millió dolláros (1,35 milliárd forint) ajánlatot kapott az Universum Box Promotiontól azért, hogy elhagyja a Sauerland-istállót. Bár az is felmerült, hogy nem is tartozik az Universum németországi vetélytársának, Wilfried Sauerlandnak a csapatába, ahová 1997-ben négy esztendőre leszerződött. Sauerland azonban ezt cáfolta, mondván: a világbajnoknak 2003-ig szóló szerződése van a klubjával.

Thury Gábor

Korábban:

Roberto Duran autóbalesetet szenvedett (2001.10.05.)