Vágólapra másolva!
Sidi Péter aranyérmet szerzett a szaloniki légfegyveres Eb puskaszámában. A fiatal versenyző tavalyi, Pontevedrában szerzett Eb-ezüstérmét követően idén már a dobogó legfelső fokára állhatott.

Még csak 22 éves lesz szeptemberben Sidi Péter, mégis nemzetközi klasszis egy olyan sportágban, a sportlövészetben, ahol a korral az ember csak érik, mint a jó bor. Sidi korán kezdte az érést: tegnap Szalonikiben megnyerte a légfegyveres Európa-bajnokság puskaszámát. A komáromi illetőségű versenyző korosztályos sikerei után 1999-ben Eb-7., 2000-ben Eb-bronzérmes volt, a sydneyi olimpián légpuskában a 15., kisöbű sportpuska fekvőben a 13., összetettben a 25. helyig jutott. Tavaly a spanyolországi Pontevedrában már ezüstérmet szerzett a légfegyveres Eb-n.

Szalonikiben az alapverseny során 596 kört lőtt, a döntőben pedig brillírozott, 104,7-es kiváló teljesítménnyel behozta kétegységnyi hátrányát a norvég Rollanddal szemben, s végül 700,7 körrel nyert. A világklasszis szlovén Devebec a 3. helyre célozta be magát.

"Sikerült teljesen ráhangolódnom a fináléra, amelyben életem egyik legjobb teljesítményét nyújtottam" - mondta győzelme után Sidi Péter. Aki a német bajnokságban lő hétről hétre, s a számszeríjászatban is kiváló, vb-1., Eb-3. Most viszont olimpiai számban nyert világversenyt.

Ezüstérmet szerzett a Szilágyi Nikoletta, Kuti Orsolya, Máthé Edit összetételű női futócélcsapat. A hölgyek 1098 kört teljesítettek, a versenyt 1124 körös világcsúccsal Ukrajna nyerte, egyéniben az ugyancsak ukrán Avramenko 383 körös világrekorddal diadalmaskodott. Szilágyi 6., Kuti 8., Máthé 12. lett. Csütörtöki bronzérme után Sike József pénteken 5. lett a futócéllövők 40 vegyes lövéses számában. A Sike, Tasi, Ángyán összeállítású csapat is ötödikként zárt. Egyéniben az orosz Blinov győzött, csapatban Oroszország.

Korábban: